Dordtse Initiatieven zetten deur open!

Door
15 april 2015
Reacties (0)

Het is uiteraard niet zo dat er eerder geen bottom-up initiateven waren in het Dordtse. Wel dat ze gezamenlijk optrekken met een open huis op de eerste Dordtse Initiatievendag op zondag 3 mei van 11 uur tot 17 uur. Geen voorstelling hierbij? Denk aan stadsmoestuinen, creatieve hotspots, duurzaamheidsprojecten, sociale buurt initiatieven etc.

Meedoen?

Heeft de organisatie je nog niet in beeld, en lijkt het je leuk om mee te doen? Meld je dan aan bij Dordtse Ruimte en mail je gegevens naar dordtseruimte@zinnebeeld.nl. Ze vragen je de volgende gegevens te mailen, dan plaatsen zij je initiatief op een kaart die uiteraard de wereld in geholpen wordt. Als je je voor 20 april aanmeldt, kom je ook op de gedrukte versie van de kaart.

  • Naam initiatief:
  • Valt onder: Kunst en cultuur/Stadslandbouw/Duurzaamheid/Sociaal/Anders
  • Korte beschrijving (40 woorden):
  • Straat, huisnummer, postcode, plaats*:
  • Link: website of Facebook-pagina:
  • Speciale activiteit tijdens de Initiatievendag: (bij voorkeur op je eigen Facebookpagina of website, als je die niet hebt probeert Dordtse Ruimte deze er bij te plaatsen).

Geen eigen locatie, geen probleem!

* Heeft je initiatief geen fysieke plek of ligt het ver buiten het centrum dan is het mogelijk deel te nemen aan de infomarkt bij DOOR. Elk initiatief krijgt de beschikking over 1 tafel van ongeveer 100 bij 180 cm.
* Duurzame Initiatieven die geen eigen locatie hebben of het leuk vinden om aan te sluiten kunnen terecht bij Werkplaats Oost. Meer informatie en aanmelden kan bij Anneke van Veen (0630731003) of Thirza Monster (0628446512) van Dordtzaam/Platform Duurzaamheid Dordrecht of mail uiterlijk 20 april naar info@faironly.nl.

Ik snap er niks van en wil meer vragen….

De Dordtse Initiatievendag is een initiatief van het Platform Dordtse Initiatiefnemers in samenwerking met Dordtse Ruimte. Samen willen ze al dit talent eens in de schijnwerpers zetten en laten zien hoe mooi Dordt is! Voor vragen kun je contact op nemen met Linde de Jong (gemeente Dordrecht, lw.de.jong@drechtsteden.nl) of Jacoline de Heer (DOOR, doordordrecht@gmail.com).

@FairOnlyThirza
www.facebook.com\faironly

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Dit is mijn laatste blog…

Geplaatst op 15 juli door

Ik heb m’n zegje gedaan. In december 2011 voor het eerst, en daarna zo’n beetje trouw iedere week voor zo’n ruim 3,5 jaar. Duurzaamheid was mijn hoofdtopic. Van duurzame evenementen, testpanels, energie tot aan eerlijke handel. Daarnaast passeerden Dordtse activiteiten, een kritische noot richting de gemeente en af en toe een persoonlijk verhaal / mening de revue. Regelmatig bagger afgeleverd, af en toe een stukje waarvan ik dacht ‘best goed gedaan’.

Lees verder... Reacties (2)

Een grijs Drechtsteden

Geplaatst op 8 juli door

Nee, deze blog gaat niet over het weer vandaag. Maar over het feit dat Dordt sneller vergrijst en ontgroent vergeleken met andere steden. Een kant die je niet wilt opgaan als stad. Aan de ene kant zie je in vooral cultureel Dordt jongeren opstaan, zie bijvoorbeeld DOOR, Woorden Worden Zinnen, Brandwerk, Do in Dordt, Zomerklanken, Werkplaats Oost, etc. Helaas, een schril contrast met de wat killere zakenkant in de regio.

Lees verder... Reacties (7)