Dordtse kutpolitiek

Door
30 april 2015
Reacties (1)

Die godverdomse Koningsdag zit erop. We kunnen en mogen weer zelf nadenken en dat gaan we doen ook. Ik in ieder geval. Al weken ben ik mijn relaas op papier aan het zetten, want ik zit vol met woede jegens de Dordtse politiek. Die woede wordt zo nu en dan aangevuld met onbegrip. Onbegrip ja! Er moet me echt even wat van het hart.

Politiek, het is een woord waar je wellicht nog nooit van gehoord hebt. Het lijkt op politie maar dat is het niet. Politiek, het is een woord van zes letters en vier lettergrepen, twee klinkers, negen liter GHB en een klap voor je bek als je niet uitkijkt. Uiteraard bedoel ik dit metaforisch, want in werkelijkheid krijg je er een trap in je ballen bij. Wederom beeldspraak, wat ik wil zeggen is dat de politiek je als het ware in je reet neemt terwijl je net de post van de deurmat haalt. Dat moet je niet al te letterlijk nemen, het is een andere manier om te zeggen dat de politiek, die verdomde kutpolitiek, je de lucht uit je strot knijpt, terwijl ze je staat aan te grijnzen als een gehandicapte piraat met een houten oor die net scheurbuik heeft overwonnen.

Zo voelt het soms. Maar niet altijd. Laatst voelde ik me er niet zo goed bij. Ik dacht aan de politiek en ik ging direct over mijn huig. Heel de boel onder, en voornamelijk ikzelf. Het kan ook te maken hebben gehad met de extreem dronken toestand waar ik in verkeerde, maar toch denk ik dat het met de politiek te maken had. Terwijl ik over mijn buik heen kotste wist ik in ieder geval dat het niet goed zat. Zelf zat ik er niet zo mee, als het komt dan komt het. Dat is de natuur, dat is iets moois, dat houd je niet tegen. Mijn baas vond het minder florissant en stuurde me naar huis. Terwijl iedereen dacht dat ik naar huis ging, en dat dacht ik zelf ook, bleek ik de rest van de dag in het schoonmaakhok te hebben gebivakkeerd. Toen de schoonmaker mij aan het einde van de dag vond, is hij de eerste drie uur van zijn dienst bezig geweest met mijn zooi op te ruimen. Die lucht heeft nog twee dagen in het pand gehangen, een mooi aandenken voor de collega’s. Laat ze ook maar eens nadenken over de politiek. Want je ziet waar het met de huidige rotte Dordtse politiek allemaal naar toe gaat. Het brengt niets goeds. Je kan met de beste bedoelingen aan de slag gaan, op een gegeven moment eindigen we allemaal in de schoonmaakkast.

Zo, dat is eruit. Mijn ongenoegen is geuit, mijn statement is gemaakt. Politiek, bah, nergens goed voor. Ik regel het allemaal zelf wel. Hup, met een fles Jack in de koffer naar de zaak. Waar echt gewerkt wordt. Ik regel het allemaal zelf wel, Dordtse kutpolitiek.

Leuk artikel? Deel het met anderen:
  • Bob Gietermans

    Hé Wappie, als de politiek je niet aanstaat, ken je altijd nog de criminaliteit in. Criminaliteit heeft 5 lettergrepen, 13 letters en het bekt wel lekker. ‘Wat doe je voor werk?’ ‘Ik zit in de criminaliteit!’
    Het voordeel van criminaliteit is dat je zelf geen je tijden kan betalen, kan drinken, blowen, snuiven wat je wil en je hebt er verder helemaal geen visie voor nodig. Kortom, echt iets voor jou, ouwe gleuvenstamperd!