Dordtse Trickless kans op Grote Prijs Schiedam

Door
19 maart 2016
Reacties (0)

Trickless, een Dordtse band, staat vandaag in de finale van de Grote Prijs van Schiedam. De punkband met leden uit Dordrecht, Alblasserdam en Den Haag, zijn blij eindelijk een podium te hebben gevonden om jezelf te presenteren voor een breder publiek. Want zo populair is punk niet in Nederland. iDordt vroeg hen naar hun deelname.

Hoe kwamen jullie er op om mee te doen aan de prijs in Schiedam?

We werden op Grote Prijs Schiedam gewezen door de leidinggevende van Hayleigh, onze gitariste. Die vond dat wel wat voor ons. Dat vonden wij zelf eigenlijk ook wel en hebben ons dus zo snel mogelijk ingeschreven. Punk is niet zo populair in Nederland en het vinden van een geschikt podium is lastig. Evenementen als dit zijn zodoende uitermate geschikt om zowel podiumervaring op te doen, als jezelf te presenteren voor een breder publiek. Dat je geselecteerd wordt om mee te doen, is dan natuurlijk al een prestatie op zich.

Wat als jullie winnen?

Wat de winnaar krijgt is ons nog niet bekend. Maar buiten dat levert het voor iedere deelnemer natuurlijk een dosis aan promotie op; we hebben al een tv-interview gedaan, je naam staat op een flyer. Dus zelfs als je niet wint, kan het alsnog veel positieve dingen opleveren. Winnen is altijd leuk, maar de concurrentie is goed. Als we winnen, zien we wel wat er gaat gebeuren. We hopen er in ieder geval op dat het wat deuren voor ons gaat openen.

Missen jullie zo’n soort prijs in Dordrecht?

Nee, absoluut niet! En daar kunnen wij zeker over meepraten, aangezien wij toevallig deze week nog via een online stemronde alsnog door zijn gegaan naar de halve finale van de BandBoost, hier in Dordrecht! Er wordt in Dordrecht verder genoeg gedaan aan promotie en support voor lokale bands. Het Open Up festival vorig jaar was bijvoorbeeld ook een groot succes! Het is gewoon spijtig dat je als punkband dan weer weinig aan de bak komt, wegens gebrek aan populariteit of gewoon een verkeerd imago van het genre.

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)