‘Dordtse wateren’

Door
4 september 2013
Reacties (0)

Onlangs schreef ik dat ik de terugkeer van woonarken in de Spui- en Vriesehaven zou toejuichen. Het lijkt er op dat iDordt goed wordt gelezen. Vandaag ontvingen wij een uitnodiging van het burgerinitiatief ‘Dordtse wateren,’ dat is gestart door Elio Barone. Donderdagavond 5 september, vanaf 19.30u  kunnen jullie meepraten over de toekomst van Dordrecht als waterstad. Dat gebeurt, heel toepasselijk, aan boord van het ms. ‘Res Nova’ dat ligt afgemeerd in de Kalkhaven (hoek Achterhakkers/Prinsenstraat).

De centrale vraag waarover de avond zal gaan luidt: Welke mogelijkheden biedt het water onze stad en welke uitdagingen liggen er om haar te benutten? In het zoeken naar een antwoord komen ondermeer de volgende onderwerpen aan de orde:

Watersport en toerisme in Dordrecht, de waarde van ons drijvend erfgoed, het wonen aan boord van een historisch schip in de Wolwevershaven, beleidsvorming inzake woonschepen, mogelijkheden en wensen bij de horeca en schippers. Daarnaast is er aandacht voor klushuizen en klusschepen, de mogelijkheden die de Stadswerven zouden kunnen bieden en de rol van educatie. Kortom een zeer veelzijdige avond met een overdaad aan onderwerpen. Na afloop word je beloond met een borrel.

De avond wordt ingeleid door Elio Barone en Jaap Bouman. Medewerking wordt verleend door Lennart Graaff (adviseur TLC Group), Anne Visser (voormalig adviseur BMC Groep), de familie Friebel (scheepsbewoners), Cor Winde & Peter Banda (LVBHB), Frans van Hulten (directeur Urbannerdam) en Peter Künzli (directeur Stadsontwikkeling).

Ongetwijfeld zullen deze deskundigen je desgevraagd kunnen informeren welke clubs er in feite schuilgaan achter al die ingewikkelde afkortingen en namen. En wie weet liggen er binnenkort dan weer een paar fraaie woonschuiten in onze voormalige stadsgracht.

Foto: auteur

 

 

Leuk artikel? Deel het met anderen: