Duitsers Winnen WK-Verstoppertje Dordrecht 2015

Door
24 juli 2015
Reacties (0)

De hoogbejaarde Duitsers die afgelopen zondag abusievelijk werden aangezien voor de vermiste deelnemers aan het Open WK Verstoppertje spelen (1 dag eerder; red.) zijn door de organisatie van genoemd evenement alsnóg uitgeroepen tot mede-winnaars van de Dordtse 2015-editie. In weliswaar haastig gecreëerde buitencategorieën -voor origineelste kleding en oudste deelnemers- maar toch eervolle vermeldingen voor de Beierse broers die het een dag na alle tumult ´wieder gut machen´ en ons groeten vanuit het Zuid Duitse Beieren waar ze in hun geboortestreek als helden zijn onthaald.

De beide oosterburen werden zondagmorgen in verouderde en gehavende soldatenkledij waargenomen bij de Ottersluis die het tweetal -zo bleek later- juist was gepasseerd om op een zelfgemaakt vlot van jong wilgenhout de Merwede over te steken in een ultieme poging via Tiel en Nijmegen het Duitse stadje Emmerich am Rhein te bereiken. Het bleek te gaan om de broers Friedrich en Wilhelm Kalkbrenner, voormalig(?) Wehrmacht soldaten die besloten hadden na ruim 70 jaar te ontsnappen uit de griendark waarop ze destijds door het verzet gevangen waren gezet. Door het eten van vooral bevervlees (‘rauw, gestoofd, gebakken… beversoep ja op allerlei manieren aten we die beesten’) konden ze bijna driekwart-eeuw in de Hollandse delta overleven. Na eerdere mislukte pogingen om via de Brabantse Biesbosch uit te breken, waagden ze nu een vlucht via de Hollandse kant. ‘We wilden nog één keer Deutschland zien. Bovendien vingen we amper nog bevers dus we moesten wel weg daar!’

Echter, de onbeholpen en opzichtige wijze waarop de oudjes zich die morgen door de slenken van het eens zo beruchte getijdengebied hadden bewogen deed een vroege wandelaar vermoeden dat het de twee verstopte deelnemers van het WK betrof die men de dag ervoor na grondig speurwerk nog niet had kunnen terugvinden.

Een 54-jarige vogelaar die de schichtige heren aansprak werd door de jongste (89) broer in één soepele beweging gevloerd terwijl de oudste(91) hem met een verroeste Luger onder schot hield. Hoewel het wapen niet geladen was spraken getuigen achteraf van ‘tien angstige minuten om nooit te vergeten!’ Verdere escalatie kon na bemiddeling door een “fluhend” Duitssprekende reporter van iDordt -uiteraard snél ter plaatste- in de kiem worden gesmoord.

Na verhoor door de politie zijn de broers Kalkbrenner overgedragen aan de Duitse ambassade in Den-Haag van waaruit ze doorgevlogen zijn naar het Beierse Fürstenfeldbruck om met hun familie herenigd te worden.

Zo is óók in Dordrecht maar weer gebleken: Iedereen heeft kánsen op een WK maar uiteindelijk zijn het de Duitsers die winnen.

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Mario P. Om het Even

Geplaatst op 17 februari door
images

Jongstleden donderdag, ooit Dordts vermaarde éérste weekenddag, werd in Café Miranda´s het nieuwste werk gepresenteerd van multitalent want zanger, schilder, schrijver en dichter-performer (in die volgorde graag) Mario P Om het Even. Tout literair en anderszins artminded Dordrecht was daarbij present. Sommigen aanwezig, sommigen minder aanwezig wat niet geheel onverklaarbaar was gezien de gemêleerde gebruikersgroepjes […]

Lees verder... Reacties (0)

Wie niet weg is, is gezien

Geplaatst op 19 juli door

Maar weinig mensen werden gezien tijdens het WK-verstoppertje gisteren. De bedoeling was om het wereldrecord te verbreken. Helaas pindakaas dat is niet gelukt.Op 3FM verkondigde de organisator ’s ochtends dat er 800 mensen zouden komen. Deel die 800 door tien en je hebt ongeveer het aantal deelnemers. Hiermee werd het record, dat op 400 man, staat […]

Lees verder... Reacties (0)