Durf te vragen… #dtv

Door
30 januari 2013
Reacties (2)

Een veelgebruikte hashtag op Twitter is #dtv Vaak trending topic en eigenlijk krijg je negen van de tien keer ook antwoord op je vraag.

Zoals u misschien is opgevallen is mijn accountnaam op Twitter veranderd.

Van @PZHZGrootenboer naar @DJ_Grootenboer. In de komende jaren gaat er een hoop veranderen binnen de politie. Dit alles met de vorming van 1 politie. Dus ook alle twitterende agenten in Nederland moeten op eenzelfde manier naar buiten zichtbaar zijn etc etc. Vandaar die verandering van naam. Als het goed is heeft iedere agent op Twitter deze naam in de toekomst.

Persoonlijk zou ik ook wel iets meer willen veranderen. Twitter werkt prima en de hoeveelheid volgers groeit gestaag. De interactie met de followers groeit ook.  Ik geniet er van om op deze laagdrempelige manier contact te hebben met burgers.

Toch lijkt het me een mooie uitdaging om voor en met jeugd online meer te doen in de toekomst. Juist omdat zij ook de toekomst hebben. Ik ben er van overtuigd dat we als politie nog meer uit het gebruik van Social Media kunnen halen.

Zo zie ik op nog meer maatschappelijke vlakken mogelijkheden, maar zonder zelf te veel in te vullen stel ik aan u twee vragen:

Op welk vlak heb ik als online agent de toekomst?

En hoe zou ik nog beter online kunnen zijn naast Twitter?

Ik ben erg benieuwd naar uw antwoord.

ps: de politie moet er zijn voor de burger. Dus de vraag wat de burger wil lijkt mij wel zo gepast.

@DJ_Grootenboer

Leuk artikel? Deel het met anderen:
 • Martin

  Op welk vlak heb je als online agent de toekomst?
  Ik vind dat het stukje “Online” in de huidige maatschappij een steeds groter deel begint op te eisen. Zowel in positieve als negatieve zin. Nu ook het fenomeen “Twitter-cop” zijn intrede heeft gemaakt lijkt het mij in de eerste plaats niet de taak van de online agent om hier enkel in het kader van Cybercrime mee bezig te zijn, maar het Internet (en de daarbij behorende Social Media) juist als een verlengstuk te zien van het echte werk.
  In een maatschappij waarin Social Media en internet steeds sterker worden zullen misstanden in de samenleving deels ook op dit digitale vlak plaats gaan vinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan cyberpesten bij tieners, ruzies en bedreigingen die bij de voordeur stoppen, maar op je computer verder gaan, etc. Zeker nu ook de grenzen van privacy aan het vervagen zijn zul je als online agent prima spanningen kunnen aanvoelen en hierop in kunnen spelen, ook op het net. Ik denk dan ook dat dit alleen maar meer wordt in de toekomst en dat je moet proberen mee te gaan met de modernisering en verdigitalisering om hier van meet af aan van op de hoogte te zijn en te blijven. Een pittige uitdaging lijkt me.

  En hoe zou je nog beter online kunnen zijn naast Twitter?
  Mensen kijken mij af en toe met een scheef gezicht aan als ik ze vertel dat ik nog steeds heel blij ben met mijn ouwe, brakke Nokia-baksteen en dat ik geen SmartPhone heb. Men moet hierbij even weten, ik ben 25 jaar en heb een vrij groot real-life sociaal netwerk. Ik merk steeds vaker dat ik dingen mis die vrienden wel op de Whats-app bespreken, en dat ik niet 24/7 mijn mail kan kijken, maar ik voel (nog) niet de noodzaak om hiervoor zo’n zakcomputer te kopen. Ik kan mijn vrienden nog goed genoeg bijbenen in het echte leven zonder dat ik me benadeeld voel door wat zo’n iPhone (of ander merk) meer toevoegt dan mijn Nokia. Wel merk ik dat anderen steeds afhankelijker worden van zo’n ding en denk dat hiervoor meer mogelijkheden moeten liggen voor de politie om hier mee om te gaan (met gepast respect voor privacy).
  Ook overige multimediale middelen zouden functioneel gebruikt kunnen worden door onze Sterke Arm. Ik heb al enkele agenten met FaceBook gespot, waarbij het best aangenaam is om te zien dat dit op redelijk professionele wijze gebeurd. Maar er zijn er dus meer. Vergeet het inmiddels doodgebloedde Hyves, maar hou er rekening mee dat er steeds weer nieuwe netwerken komen.
  Internet gaat verder dan alleen sociale media. Als je weet wat er leeft onder de mensen en weet op welke plaats(en) zij dit op Internet kunnen uiten denk ik dat je al een heel eind bent. Je bent dan al op de juiste digitale plek aanwezig om ook daar Waakzaam en Dienstbaar te kunnen zijn. Volg de Vox Populi Digitalis 😉

  Voor de beeldvorming naar buiten vind ik het belangrijk om te zien dat een agent ook heden ten dage ook fysiek zichtbaar is. Het Blauw op straat doet nog steeds een hoop. Het is dan ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je evenveel zichtbaar bent als politie, terwijl je toch minder op straat aanwezig bent omdat het digitale aandeel ook zijn tol eist.

  Ik hoop dat mijn mening iets positiefs toevoegt aan de manier waarop je je werk wilt doen.

  Martin

 • http://twitter.com/CoasterThing Carlotta Giudiccelli

  Hou er even rekening mee dat ik dit schrijf vanuit mijn eigen beeld en mijn eigen ervaring. Hoewel ik dit vind, betekent het niet dat dit de Gouden Waarheid is :)

  Om te beginnen vind ik het fantastisch dat bedrijven, overheidsinstellingen enzovoorts hun uiterste best lijken te doen om zo laagdrempelig mogelijk te zijn, om aanspreekbaar te zijn.

  Wat ik zelf merk is dat ik geen idee heb waar ik de politie kan benaderen. Is dat @Politie? Is dat @PolitieZHZ? Is dat @DJ_Grootenboer? Zorg er dus voor dat duidelijk is wie ik moet hebben met mijn probleem en REAGEER! Wij als afzender hebben geen idee dat onze tweet is gelezen tenzij die een reactie krijgt. Wees transparant, helder en eerlijk, hoewel dit (zeker voor de politie) natuurlijk vanzelfsprekend is zie ik dagelijks bedrijven de fout in gaan.

  Misbruik je account niet voor onzin. Retweet op je persoonlijke account geen algemene politiezaken (zoals nationaal nieuws), daarvoor zullen de mensen die dat interessant vinden het betreffende account volgen.

  Ik zou mijn wijkagent volgen voor lokaal nieuws, lokale updates. Niet omdat er in Eindhoven een jongen in elkaar getrapt is, maar omdat de buurvrouw d’r fiets gestolen is, of omdat in de stationsomgeving strenger zal worden opgetreden tegen verkeerd geplaatste fietsen. Ofzo.

  In verschillende beroepen zijn verschillende woorden. Hoewel sommige mensen erg goed weten wat bepaalde codes betekenen, kan je er niet van uit gaan dat al je volgers weten wat die termen betekenen. Ingewikkelde verhalen die wij niet snappen zullen we niet waarderen.

  Kortom: Scheidt het kaf van het koren, REAGEER, wees eerlijk & transparant en blijf relevant.

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)