E-waste race van start!

Door
3 juni 2015
Reacties (0)

Er is uiteraard ‘belangrijker’ nieuws. De bezuinigingen die de ronde doen. Er worden harde klappen uitgedeeld. We zullen het op eigen benen moeten redden. Gelukkig is daarmee niet in een keer ‘bruisend’ Dordt om zee geholpen. Deze keer aandacht voor een wellicht wat onbekende activiteit, de E-waste race.

Van 3 t/m 26 juni loopt de E-waste race in de regio. Tien basisscholen nemen het tegen elkaar op om in vier weken zoveel mogelijk kapot klein elektronisch afval (ook wel e-waste) in te zamelen. Mensen kunnen hun elektronisch afval aanmelden op www.ewasterace.nl. Op een vooraf afgesproken tijd wordt het klein elektronisch afval dan opgehaald door scholieren. Op deze website wordt de score tussen de scholen online bijgehouden. Dus heb je thuis nog wat liggen en ben je klaar voor een opruimactie…. (Mocht het nog gerepareerd kunnen worden – maar kun je dit zelf niet – dan kun je wellicht beter naar een Repair Café).

De scholen strijden om een schoolreisje naar Nemo in A’dam (altijd leuk om daar een bezoekje aan te brengen – wel als je tegen gillende kids kan). De E-waste race is bedoeld om recyclen leuk en gemakkelijk te maken en uiteraard de afvalberg tegen te gaan. Want daar is nog veel te winnen. Vorig jaar hebben we met elkaar wereldwijd 41 miljoen ton e-waste geproduceerd, waarvan slechts 6.8 miljoen ton wordt gerecyled. De gedumpte materialen – waaronder koper, ijzer, zilver en goud – zijn in totaal zo’n $52 miljard waard zijn, #businessdownthedrain!

Hoeveel kapotte elektrische apparaten heb je zelf thuis liggen en wat doe je ermee?

@FairOnlyThirza
www.facebook.com\faironly

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Dit is mijn laatste blog…

Geplaatst op 15 juli door

Ik heb m’n zegje gedaan. In december 2011 voor het eerst, en daarna zo’n beetje trouw iedere week voor zo’n ruim 3,5 jaar. Duurzaamheid was mijn hoofdtopic. Van duurzame evenementen, testpanels, energie tot aan eerlijke handel. Daarnaast passeerden Dordtse activiteiten, een kritische noot richting de gemeente en af en toe een persoonlijk verhaal / mening de revue. Regelmatig bagger afgeleverd, af en toe een stukje waarvan ik dacht ‘best goed gedaan’.

Lees verder... Reacties (2)

Een grijs Drechtsteden

Geplaatst op 8 juli door

Nee, deze blog gaat niet over het weer vandaag. Maar over het feit dat Dordt sneller vergrijst en ontgroent vergeleken met andere steden. Een kant die je niet wilt opgaan als stad. Aan de ene kant zie je in vooral cultureel Dordt jongeren opstaan, zie bijvoorbeeld DOOR, Woorden Worden Zinnen, Brandwerk, Do in Dordt, Zomerklanken, Werkplaats Oost, etc. Helaas, een schril contrast met de wat killere zakenkant in de regio.

Lees verder... Reacties (7)