Een Dijk van een Wijk!

Door
11 maart 2015
Reacties (0)

Ja, we hebben weer stemmen nodig. Deze keer voor het voedselbos Buiten ZINNIG aan de rand van Stadspolders.

Voedselbos
Een voedselbos is eigenlijk een heel gewoon bos, maar het heeft iets extra’s: namelijk hele bijzondere eetbare planten. Dus het biedt de mogelijkheid voor de consument om een rondje bos te doen i.p.v. een rondje supermarkt. En uiteraard een en ander te leren over natuur / voedsel. Verder gedragen die eetbare bomen en planten zich samen als een normaal bos. Alleen een voedselbos ontstaat niet helemaal vanzelf, maar moet ‘ontworpen’ worden, in ieder geval hier in het stadse Dordt. Voor dat ontwerpen is wat geld nodig en daarom zijn de initiatiefnemers zo slim geweest om zich aan te melden voor de wedstrijd ‘Een Dijk van een Wijk’ van Nudge waar je 10.000 keiharde euro’s kunt winnen voor meer groen in je wijk.

Stemmen!
De (vier) ideeën met de meeste stemmen per thema gaan door naar de finale. En er is blijkbaar ook een wildcard. Je kunt tot 21 maart je stem uitbrengen op jouw favoriet. Om te kunnen stemmen moet je wel Nudger zijn, dat betekent dat je je moet registreren op de website. Kleine moeite voor zo’n gaaf initiatief! Op dit moment zijn er 41 stemmen uitgebracht op het voedselbos, zijn er 4 initiatieven die al meer stemmen hebben weten te verwerven (bovenaan staat een plan met ruim 300 stemmen dus we hebben nog wat werk te doen), en weet een idee uit Papendrecht ons nu met 1 stem te verslaan (en dat voor ons ‘kleinere zusje’). De tijd dringt, dus meteen even die stem uitbrengen!

@FairOnlyThirza
www.facebook.com\faironly

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Dit is mijn laatste blog…

Geplaatst op 15 juli door

Ik heb m’n zegje gedaan. In december 2011 voor het eerst, en daarna zo’n beetje trouw iedere week voor zo’n ruim 3,5 jaar. Duurzaamheid was mijn hoofdtopic. Van duurzame evenementen, testpanels, energie tot aan eerlijke handel. Daarnaast passeerden Dordtse activiteiten, een kritische noot richting de gemeente en af en toe een persoonlijk verhaal / mening de revue. Regelmatig bagger afgeleverd, af en toe een stukje waarvan ik dacht ‘best goed gedaan’.

Lees verder... Reacties (2)

Een grijs Drechtsteden

Geplaatst op 8 juli door

Nee, deze blog gaat niet over het weer vandaag. Maar over het feit dat Dordt sneller vergrijst en ontgroent vergeleken met andere steden. Een kant die je niet wilt opgaan als stad. Aan de ene kant zie je in vooral cultureel Dordt jongeren opstaan, zie bijvoorbeeld DOOR, Woorden Worden Zinnen, Brandwerk, Do in Dordt, Zomerklanken, Werkplaats Oost, etc. Helaas, een schril contrast met de wat killere zakenkant in de regio.

Lees verder... Reacties (7)