Een lot uit de loterij

Door
9 april 2016
Reacties (0)

Vermoedelijk komt  het onder voetbalsupporters net wat meer voor dan bij ‘normale’ mensen: meedoen aan een loterij.  Werd Fortuna Sittard ook niet eens gered toen supporters een Staatsloterijactie op poten hadden gezet? Zelf zou ik ook zeker ons cluppie ‘kopen’ bij het winnen van een flinke knaller. Want wie wil het nou niet voor het zeggen willen hebben bij zijn favoriete voetbalclub?  Op de bank of in de kleedkamer zou je me niet zien, want daar heb ik geen verstand van. Maar ervoor zorgen dat we het financieel wat makkelijker zouden hebben zou mooi zijn.

Vanavond mochten we dit moeizame seizoen nog enige glans geven tegen de beloften van PSV. Ik vraag me trouwens af of er überhaupt iemand bestaat die zou zeggen: “als ik de loterij win koop ik Jong-PSV”. Vast niet, want het uitvak bleef leeg vanavond. In de heenronde mochten we een mooie 4-1 overwinning noteren op de Herdgang waarvan ons vooral de eerste goal van Sai van Wermeskerken in het betaalde voetbal is bijgebleven.

9 VS. 17

Maar ja, sindsdien is er veel veranderd en staat Jong PSV een stuk hoger op de ranglijst dan Dordrecht. Het is een duel tussen de nummer 9 en de nummer 17. Daar bleek weinig van in de beginfase. Dordt controleerde en had welgeteld 18 minuten nodig om clubtopscorer Rangelo Janga op het scorebord te krijgen na een mooie actie van de weer fitte Matthew van Steenvoorden.  Ook de rest van de eerste helft was de bal vooral in het bezit van de Dordtenaren, maar echt gevaarlijk werd het niet en het tempo lag redelijk laag.

Even rusten

Na rust leek Dordt het wel best te vinden. De bal werd rustig rondgetikt alsof je de inleg van je Staatslot er uit hebt en het wel best vindt zo. Maar er was tenminste één iemand die het helemaal niet best vond en dat was natuurlijk de speler die al 17 keer dit seizoen het net wist te vinden: Rangelo Janga. Met een prachtige kopbal wist hij zijn 18e van het seizoen te vinden en de trouwe supporters op de tribune de zekerheid te geven dat de wedstrijd definitief op slot zat. Zowaar een klein prijsje zo aan het eind van het seizoen. Nadat ook Glenn Bijl een goaltje mocht meepikken (3-0) kreeg Rangelo Janga zijn verdiende publiekswissel in de 89e minuut. Was de feestvreugde dan voorbij? Nee hoor, een mooie actie van Alvin Daniels liet zien dat we ook zonder Janga kunnen scoren en bracht de marge zelfs nog op 4. Een ongekende weelde voor de supporters die dit seizoen niet bepaald verwend zijn, maar toch naar de Krommedijk blijven komen.

Lot uit de loterij

Deze supporters weten het: FC Dordt is gewoon een lot uit de loterij. Soms win je een klein prijsje zoals vanavond, soms win je iets prachtigs zoals op 18 mei 2014, maar meestal is het gewoon leuk om mee te doen en drinken we na afloop gezellig een biertje in het supportershome.

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Over Almere City (marketing)

Geplaatst op 11 april door
almere city FC

Denkend aan Almere City, zie ik de tekst op de stoep voor de ingang van het uitvak: “Welkom in de Almeerse Hel”. Vergeleken met de vreselijke slogans die sommige gemeentes zich veroorloven (“Doe het in Dronten”, “Eenmaal, andermaal, Stadskanaal”) in ieder geval een kreet die de spijker op de kop slaat. Alhoewel, meestal is het […]

Lees verder... Reacties (1)