Een onberekenbaar clubje

Door
17 oktober 2015
Reacties (0)

De doorgewinterde FC Dordrechtsupporter weet inmiddels hoe het werkt. Je kunt bij een wedstrijd van de FC verwachten wat je wil, maar er is gewoon weinig zinnigs over te zeggen op voorhand. Zo’n wedstrijd uit bij RKC bijvoorbeeld: Je zou deze met 5-0 kunnen winnen, maar ook gerust met dezelfde cijfers kunnen verliezen. Een bloedeloze 0-0 is net zo goed mogelijk als een bloedstollende 4-4. Gelukkig gebeurt er een hele enkele keer iets geks. Iets wat je niet snel vergeet. Een hattrick in een paar minuten, een prachtige goal vanaf de middellijn, een streaker, zoiets.

Ondanks de recente nederlaag tegen Jong Ajax gaan er vandaag ruim 150 supporters van de FC naar Waalwijk om zich eens lekker te laten verrassen. Noem het avontuurlijk, of pure toewijding, maar eigenlijk zou je kunnen zeggen: compleet gestoord.Want op papier was het alvast geen erg mooi affiche. RKC Waalwijk staat éénnalaatste en Dordt moet het doen met een magere 12e plek op de ranglijst. Tel hierbij op dat het in Waalwijk winters koud en grauw is en je hebt de ingrediënten voor een avond om snel te vergeten.Zo beginnen beide teams ook aan de wedstrijd. Onwennig, veel balverlies en moeite om een medespeler te vinden.

Ook al had FC Dordrecht het meeste balbezit toch waren de grootste kansen voor de Rooms Katholieke Combinatie. Dit kon wel eens een lange avond worden. Gelukkig hielp een speler van RKC een minuut of tien voor rust FC Dordrecht uit de brand door de bal achter zijn eigen doelman te frommelen: 0-1. De 150 meegereisde supporters waren amper uitgejuicht of het licht ging alweer uit. Letterlijk. De stadionlampen in het Mandemakers stadion gaven er gedeeltelijk de brui aan en de scheidsrechter aarzelde geen moment om de wedstrijd te staken. Gebeurde er toch niet iets wat de meeste supporters nog nooit hadden meegemaakt. Om me heen werd er al hardop afgevraagd of de wedstrijd maandag of dinsdag ingehaald zou worden, maar het viel mee. De koffiezetapparaten werden uitgezet, de waterkokers kregen vrijaf en de frituur mocht aan zijn cooling down beginnen. Hoe dan ook, na een minuut of tien floepten de stadionlampen weer aan en kwamen beide elftallen weer tevoorschijn. Niet dat het voetbal er tot de rust beter van werd overigens.

Of het de thee was of de pauzeact van RKC-mascotte RikCy – hij drumt mee op het nummer Thunderstruck van AC/DC – zal onduidelijk blijven, maar de tweede helft kregen we een beter FC Dordt te zien. Quincy Boogers en Sai van Wermeskerken maakten plaats voor Chacon en Roorda en het liep allemaal wat beter. RKC kwam er tot een paar minuten voor tijd niet echt meer aan te pas. Het enige wapenfeit kwam nog op de naam van invaller Shayron Curiel die amper een paar minuten in het veld stond toen hij alweer met rood van het veld mocht. Een slaande beweging of iets in die trant richting Nieuwendaal (hij had er vast om gevraagd) werd niet getolereerd zorgde voor een ondertal voor de Schapenkoppen. Desalniettemin was het voor RKC nog steeds een taaie tiental die zich niet liet overlopen. En zo geschiedde, we wonnen zonder te scoren. Soms dwing je het geluk af. En terecht.

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Over Almere City (marketing)

Geplaatst op 11 april door
almere city FC

Denkend aan Almere City, zie ik de tekst op de stoep voor de ingang van het uitvak: “Welkom in de Almeerse Hel”. Vergeleken met de vreselijke slogans die sommige gemeentes zich veroorloven (“Doe het in Dronten”, “Eenmaal, andermaal, Stadskanaal”) in ieder geval een kreet die de spijker op de kop slaat. Alhoewel, meestal is het […]

Lees verder... Reacties (1)