Een teken van minachting

Door
3 september 2013
Reacties (1)

Ik woon, afgewisseld door nu en dan een paar weken Thessaloniki, mijn hele leven al in Dordrecht en meen doorgaans goed op de hoogte te zijn van Dordtse zaken. Daarom schreef ik onlangs dat er in Dordt nog steeds geen weg of straat is vernoemd naar Top Naeff, de schrijfster die vanaf donderdag weer helemaal in de belangstelling van haar stadgenoten staat.

Ik had het fout. Er blijkt een jaar geleden een pad naar haar te zijn vernoemd. In alle stilte, het moest vooral niet bekend worden. Het is een onbeduidend pad langs Villa Augustus, nog onbeduidender dan het pleintje waarmee C. Buddingh’ werd afgescheept. Ik vind het een teken van minachting, een gebaar waarvoor we ons diep zouden moeten schamen.

 

Leuk artikel? Deel het met anderen:
  • L. de Behangert

    Het is één vernoeming meer dan ik op mijn naam heb staan!

    Als je vindt dat zulke schrijvers een grotere straat moeten krijgen, dan financieer je toch lekker zelf even een nieuwbouw-wijk?

    Typisch Dordt, het is ook nooit goed!

Nieuwe techniek op Dordt in Stoom

Geplaatst op 3 juni door

Het is nu een week geleden dat de stoomvloot over de Dordtse wateren bewoog. Was het alleen maar oud? Zeker niet. Tussen de mensen, stoomboten en stoomtreinen vloog een drone rond. Dit zorgde voor mooie plaatjes van ons exclusieve evenement.

Lees verder... Reacties (0)

Fluitconcert voor Dordrecht

Geplaatst op 29 mei door

De laatste dag van Dordt in Stoom is aangebroken. Voor sommige mensen een verademing, voor andere een triest moment. Heb je nou gisteren het fluitconcert niet gehoord? Mocht dit het geval zijn dan kan een bezoekje aan Beter Horen misschien geen kwaad, want het geluid reikte ver. Dan kan je het hier nog even terugluisteren […]

Lees verder... Reacties (0)