Een trekpleister als Madame Tussauds in Dordt

Door
8 januari 2016
Reacties (9)

Deze week werd er al op iDordt een bericht gezet over de toekomst van de V&D en wat er dan wordt gedaan met het enorme pand. Aangezien coffeeshops in Zwijndrecht overbelast raken door het verdwijnen van de Dordtse coffeeshops is een giga coffeeshop een idee. Maar er zijn meer Dordtenaren met ideeën.

Ferry Visser, een Dordtenaar die wat te vertellen heeft, stuurde ons zijn idee toe: Maak er een “trekpleister” van. “Madame Tussauds staat midden in het centrum van Amsterdam en staat bijna op “De Dam”. Het gebouw trekt iedere dag honderden toeristen. “Ons” Dordts Museum is weliswaar nog niet zolang geleden gerenoveerd, maar toch zou het niet zo gek zijn als het museum centraler komt te liggen. Op de beneden verdieping naast de ingang horeca / eetcafé. De rest van het gebouw kan ingericht worden als museum.”

Veel is er niet voor nodig volgens Ferry: “Grote zalen, trappen en liften zijn al aanwezig. Het Scheffersplein en het Statenplein worden dan nog aantrekkelijker. Het Dordts Museum verdient bovendien zo’n mooie aantrekkelijke locatie!”

Maar is het niet makkelijker gezegd dan gedaan om het museum te verhuizen? “Er is een plan om de Moerdijkbrug in de toekomst te vervangen voor een tunnel. “Voor zoiets moet eerst nog iets meer water door het Hollandsdiep”, een verhuizing van het Dordts Museum moet toch makkelijker gaan?”

En het pand waar het museum nu zit? Wat moeten we daar dan mee doen? Ook daar heeft Ferry over nagedacht: “Maak – net als het oude gebouw van de LTS aan de Reeweg – van het huidige museum een appartementen complex.”

En dat is best een lekker plan. Wakker worden in zo’n prachtig pand, hartje stad, mooie tuin om ’s ochtends naar te kijken onder het genot van een bakkie koffie.

Leuk artikel? Deel het met anderen:
 • piet

  Daar moet je een ontspanningscentrum van maken,paintball,bowlen,biljart,snooker,darten,er is ruimte genoeg,kleine cafeetjes,kleine eetgelegeheden……….

 • Matthijs Muilwijk

  Goh, een grote discotheek in de V&D met meerdere zalen… :/ Tijd om Dordt weer als uitgaansstad op de kaart te zetten

  • Martin Neyt

   ‘Weer’?

   • Matthijs Muilwijk

    Ja?

    Ooit, toen ik nog niet in Dordt woonde, was Dordt een prima plek om uit te gaan voor ons als jeugd uit de alblasserwaard. 😉 Nu? Nu zit men vast aan Rotterdam of Breda… :/

    Wat mij betreft dus een kans…

    • Martin Neyt

     Woon mijn ganse leven in Dordt, meer dan veertig jaar, maar een uitgaansstad voor jongeren is het in mijn beleving nog nooit geweest. Discotheek Fame kon je krijgen, dat was het wel zo’n beetje. Iedereen toog eind jaren tachtig, begin jaren negentig naar Rotterdam, richting Nighttown en Parkzicht.

     • piet

      Vergeet die 2 discotheekzalen van de Circle Studio’s niet.Elk weekend vechten en niet voor niets maar kort open geweest. En wat men hier ook probeer,de schaduw van Rotterdam/Breda is altijd aanwezig,het lijkt ,weet niet waarom maar daar lijkt het altijd beter te zijn.

     • Martin Neyt

      Breda is Bourgondische gezelligheid en Rotterdam grootstedelijke allure, daar kan een provinciestad als Dordrecht wat uitgaan betreft niet tegenop. Maar Dordt is wel charming as hell met zijn straatjes en monumenten..

     • PieterWolters

      Ik vind Dordrecht op een mooie dag tegenwoordig een stuk gezelliger dan Breda. En het gemiddelde restaurant in Dordrecht is een stuk beter dan die in Breda.

 • Keuringsdiensd van Wahrheit

  `Villa Schefferszigt´, een grote massagesalon met of zonder happy end voor alle geluks– en genotzoekers in onze mooie stad (vooral die uit de troosteloze suburbs)

  Uiteraard door de gemeente gesubsidieerd.

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)