Een vierkante meter Anarchie

Door
27 april 2016
Reacties (1)

De vrijmarkt is niet voor volwassenen, … bij overtredingen treedt politie actief op”. Ieder jaar verbiedt het oranjecomité de vrijmarkt en ieder jaar claimen we met stoepkrijt een paar vierkante meter: “BEZET”.

Mijn Nederland

Natuurlijk wil het oranjecomité geen vrijmarkt. Hun natte droom is de aubade. U, ik en al onze buren om 10:30 bij het stadhuis en dan met zijn allen “mijn Nederland” uit volle borst. Om 15:00 een Oranje tompoes met een oranjebitter en ’s avonds nog even vuurwerk kijken. Dat is de ideale koningsdag van het oranjecomité.

Verdienmodel

Zo’n vrijmarkt geeft alleen maar wanordelijke rommel en bovendien zit het hele verdienmodel van het oranjecomité in de oranjemarkt. Voor €45 heeft u een kraam en kunt u georganiseerd troep kwijt. Reken even mee: met 400 verhuurde kramen schuift €18.000 richting het oranjecomité.

Anarchie

Als uitgesproken republikein is koningsdag een van de weinige feesten die me aanspreken. Vanwege de paar uur anarchie. Een feest waar iedereen doet wat hij wil op de vierkante meters die hij bezet. Er is geen land op de wereld waar anarchie zo ordentelijk kan verlopen en dan denk ik, stiekem, te voelen hoe patriottische trots voelt, bijna dan.

Spruitjes

Het Oranje-spruitjes-comité probeert het ieder jaar weer voor me te verpesten. Ze dreigen met actief-optredende-politie maar we weten allemaal dat de politie dit niet handhaaft. Het poldermodel op een paar vierkante meter en in krijt geschreven.

 

Deze blogpost staat als column in de stem van Dordt

Leuk artikel? Deel het met anderen:
  • PieterWolters

    Als republikein moet je een andere dag zoeken om feest te vieren (op wat voor manier dan ook). Een echte republikein werkt vandaag gewoon. Doe ik ook. En volgens mij zouden die prinsen en prinsessen dat ook veel liever hebben. Ik kan me werkelijk niet voorstellen dat ze dit leuk vinden.

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)