Een voetbalavond om snel te vergeten… of toch niet?

Door
28 september 2014
Reacties (0)

Dordrecht – Vitesse; Theo Bos. Het zat er zo hard in. Geen woord over gerept, bijna geen melding er over in het programmaboekje, niets concreets. De spanning was voelbaar vooraf. Gelukkig begon er spontaan een applaus in de vierde minuut vanaf noord dat zich langzaam over het stadion verbreidde. De link was gelegd in deze pot op het laatste veld waar deze man zijn wijsheid liet stralen. Dordrecht tegen Vitesse, laat maar komen!

De laatste wedstrijden thuis van onze lokale FC tegen NAC en Excelsior deden mij niet sidderen, het resultaat viel enigszins tegen maar toch, ik was nog steeds een trotse schapenkop die de trainer en het team niet in de kou liet staan. Waarvan akte.

Het elftal had een aantal plaatsen wijzigingen ondergaan vergeleken bij  vorige week tegen Excelsior, die ik na mijn afwezigheid van dinsdag jl na het bekerduel tegen de amateurs van Sneek niet kon plaatsen, maar die verklaarbaar waren na een kleine uitleg van enkele bezoekers. Desalniettemin begonnen wij als groen-witten zeker niet in onze sterkste opstelling tegen een team dat telkens weer door middel van pech en ongelukkige omstandigheden op het hoogste niveau  een negatief resultaat had neergezet in de afgelopen wedstrijden. Jeffrey Fortes schoof een linie op ten opzichte van zijn oude vertrouwde rechts-achter plek van de afgelopen seizoen(en) en op zijn plaats moest Jordy Van Deelen het zien te bolwerken. Erixson Danso (die als vervanger voor Giovanni Korte aangetrokken was), werd op de bank gehouden, omdat hij nog niet wedstrijdfit was. Net zomin als Ryan Koolwijk, de man die ons een week geleden aan het punt heeft geholpen in die bizarre wedstrijd op Woudesteijn. Desondanks kon niets de ontketende reserve-Chelsea armada tegenhouden in het uiteindelijke wedstrijdverloop.

12de minuut Dauda in een rush over links

19de minuut Olijlyk in de rebound vanaf de rug van een tegenstander

45ste minuut Penalty bokaal in de rust!

55ste minuut Kazaisjvili (wie?) uit een counter na een kans voor Peersman aan Dordtse zijde

59ste minuut dezelfde Kazaisjvili (huh?) over rechts via een bekeken aanval

65ste minuut een peer van Jeffrey Fortes

65ste minuut een counter en mokerhamer door Kazaisjvili (alweer hij)

69ste minuut bal op de lat voor Dordt

79ste minuut Koolwijk in de kruising

92ste minuut de 2-6.

Dordts minuutje, noch blessuretijd konden ook maar iets betekenen in deze pot. Het grote verschil in financiën en in persoonlijke voetbalkwaliteit werd vanavond snoeihard blootgelegd in ons eigen stadion, zonder scrupules of erbarmen. “Het is nou niet leuk meer” & “Wat nu?” passeerden de tribune. Zaken waar je als voetballiefhebber in zak en as van zou kunnen zitten maar gelukkig werd er voor, tijdens en na de wedstrijd genoeg van alles duidelijk gemaakt waardoor ook het leven van een trouwe supporter van de FC Dordrecht er rooskleuriger uitziet dan menigeen zou denken! Volgende week moeten we aantreden tegen de elf van Cambuur uit het hoge noorden; laten we hopen dat onze trainer dit keer een wijze les heeft getrokken uit dit potje en zich nog kan herinneren wat er de vorige keer gebeurde in Friesland…

Leuk artikel? Deel het met anderen: