Een week en een punt verder in de Eredivisie

Door
24 augustus 2014
Reacties (0)

 

Het klinkt misschien als een saaie avond, 0-0 in Deventer. Het tegendeel was echter waar, tot het laatste fluitsignaal was er geen seconde rust. Waar het eerste deel van de wedstrijd voor FC Dordrecht was, bleken de Go Ahead Eagles de tweede helft de bovenliggende partij. Aan mogelijkheden en kansen geen gebrek, maar een winnaar bleef uit. Er was echt één partij die wel won vanavond.

 

Rene Beumer, een naam die niemand waarschijnlijk iets zegt, heeft een strijd uitgevochten met een onzichtbare tegenstander. De uitkomst staat ondertussen vast, in het nadeel van Rene. Een clubman in hart en nieren, zijn familie is al jaren verweven met de club uit Deventer. Vader en moeder stonden al jaren in de smulhoek in het stadion, vrouw Marian was al jaren actief als bestuurder van de supportersvereniging. Ook zijn zoon Leroy zette zich inmiddels in voor dezelfde supportersvereniging. Voorafgaand aan het duel ging een wens van Rene in vervulling, hij kreeg een ereronde in een volle Adelaarshorst. Op een golfkarretje werd hij langs de tribunes gereden, waar hij een prachtig en aaneensluitend applaus ontving. Het vak met de FC Dordrecht supporters toonde ook zijn medeleven en liet zich horen. Voor de fanatieke aanhang van de Eagles volgde het hoogtepunt, het “You never walk alone” klonk uit volle borst.

 

Er werd vervolgens ook nog gevoetbald. FC Dordrecht begon sterk aan het duel en creëerde in de eerste helft een aantal goede kansen op de 0-1. Deze viel uiteindelijk niet, het dichtst bij was spits Mart Lieder. Hij dribbelde en schoot uiteindelijk net langs de verkeerde kant van de paal. Go Ahead Eagles kon enkel uit standaard situaties gevaarlijk worden, Kurto hield zijn doel desalniettemin schoon. In de tweede helft kantelde het wedstrijdbeeld en waren het de Eagles die het heft in handen namen. Direct na rust waren er grote kansen voor De Sa en Kolder, maar ook hier was het Kurto die zijn doel schoon hield. Met Meulens en Ten Voorde voor Pisas en Lieder, probeerde Dordrecht het duel naar zich toe te trekken.Verder dan een poging van afstand van Meulens kwam het niet, gelukkig faalden ook de Eagles oog in oog in met Kurto. Zowel de ingevallen Reimerink als Kolder konden hem niet passeren. Ook de blessuretijd bood voor beide teams geen uitkomst en een 0-0 stand bleef op het scorebord staan. Trainer Ernie Brandts was duidelijk, een terechte uitslag die FC Dordrecht nog het meest tevreden stelde. Wel zag hij zijn team weer groeien in de derde week in de Eredivisie.

 

Een overwinning zat er voor beide elftallen niet in, de neutrale kijker zal de wedstrijd van vanavond nu al zijn vergeten. Wie deze avond voor altijd zal bijblijven, is Rene Beumer. Voor wie denkt dat voetbal enkel nog over winst, verlies of geld gaat, was vanavond niet Deventer. Daar bleek niet voor eerst, dat voetbal de belangrijkste bijzaak in het leven is…

Foto: Frank Molendijk

Leuk artikel? Deel het met anderen: