Een weekendje muziek

Een weekendje muziek, beginnend met Het Goede Doel en de Bambookas.

Energiehuis

Het was een vreemde avond gisteren in het nog steeds nieuwe Bibelot. Een avond voor het goede doel daar trek je normaliter volle zalen mee, maar de Main Stage was voor een derde gevuld met oude knarren. Het goede doel was Het Goede Doel met Henk en Henkie en de twintig hitjes, altijd leuk zo’n spelende jukebox maar na vier hitjes en oeverloze praatjes van grote Henk had ik al het gehad.

De nooduitgang was snel gevonden en ik ben nog even bij de Bambookaas gaan kijken in de ook al nieuwe Popcentrale, de Bambookaas is het bandje van het Poolse hijgmeisje Mary die ik pasgeleden leerde kennen in de grote rookruimte van Bibelot. Mary is al goed met zonnebrillen en haar benen, maar de band moet nog groeien net als de gezelligheid in de Popcentrale.

Vanavond spelen de bejaarde punkers van The Ex in Bibelot maar we gaan de gezelligheid weer verder uitbouwen in de Popcentrale met De Bandboost, voorheen de Kleine Prijs van Dordrecht, een competitie voor bandjes. Vanavond is de ronde Metal en de presentator is een dichter zonder hitjes die reikhalzend uitkijkt naar woeste blikken en smult van de bio’s die hij kreeg aangeleverd. Zoals kort samengevat onderstaand:

3. From Heavens Expelled

“Het Nederlandse ‘From Heavens Expelled’ is een metal band die nooit slaapt. Binnen korte tijd drukten zij hun stempel op de muziekscene binnen Gouda en omstreken, sindsdien is de honger om het hogerop te zoeken nooit meer gestild.

‘From Heavens Expelled’ richt zich op het naar buiten brengen van hun product, via zoveel mogelijk wegen en aan een zo groot mogelijk publiek. Het sextet is een geoliede machine, met een passievol hart en hun blik gefocust op dat wat zich achter de horizon bevind.”. 

Klinkt nu al gezellig.

Leuk artikel? Deel het met anderen:
 • Ja toch?

  Je zou er nog aan toe kunnen voegen dat Nederlands niet in het vakkenpakket bij de bandleden van Heavens Expelled zat. Interpunctie niet bij Peter M. Maar acht het zij de de dichter des Dordrechts vergeven.

  “Heavens Expelled’ richt zich op het naar buiten brengen van hun
  product, via zoveel mogelijk wegen en aan een zo groot mogelijk publiek.
  Het sextet is een geoliede machine, met een passievol hart en hun blik
  gefocust op dat wat zich achter de horizon bevind.”

  • Ja toch?

   Net zo goed als het nalezen van mijn eigen stukkies duidelijk niet mijn sterkste punt is. DarwinAward voor ondergetekende.

Popcentrale door ondanks ontslagen

Geplaatst op 28 januari door

Het nieuws dat het personeel van de popcentrale is ontslagen sloeg gisteren bij iedereen in als een bom. De reacties logen er niet om. Toch gaat de Popcentrale door. De afgelopen tijd is de Popcentrale blijkbaar bezig geweest om een overgang naar Bibelot voor elkaar te krijgen. Dit is niet gelukt. Dus gaat de Popcentrale […]

Lees verder... Reacties (0)