Einde van een Dordtse traditie

Door
3 september 2013
Reacties (0)

Op 16 augustus 2013 was het honderddertig jaar geleden dat DFC werd opgericht. Daarmee behoort de club tot de vijf oudste voetbalclubs van Nederland. Een eerbiedwaardige leeftijd, gekoppeld aan een eerbiedwaardige reputatie. Vier keer stond DFC in de bekerfinale, tweemaal werd de beker ook gewonnen.

DFC, dat nu uitkomt in de derde klasse zaterdagamateurs is ook de ‘moeder’ van FC Dordrecht. De twee clubs zijn nog steeds buren en tussen hen bestaat nog steeds een emotionele band. De clubdichter van DFC is bijvoorbeeld regelmatig te vinden op de (noord)tribune van FC Dordrecht en de voorzitter van FC Dordrecht staat ook weleens bij DFC langs de lijn.

Op 14 september wordt het jubileum gevierd met een feestavond op de Krommedijk. Het zal er, DFC kennende, weer vrolijk aan toegaan. Er zit echter een klein zwart randje aan het feest. Na 117 jaar is het roemruchte DFC-Clubnieuws opgehouden te bestaan. Het verenigingsorgaan, waaraan zowel de bekende dichter en DFC-er Kees Buddingh’ als de huidige clubdichter, ondergetekende, meewerkten, is om financiële redenen opgeheven.

In de zojuist verschenen presentatiegids wordt afscheid genomen van het DFC-Clubnieuws. De twee dichtende Kezen voor het laatst samen op een pagina. Natuurlijk heeft ook bij DFC het digitale tijdperk zijn intrede gedaan, maar het is jammer dat een mooie Dordtse traditie niet meer bestaat.

Leuk artikel? Deel het met anderen: