Er zat meer in maar ook minder

Door
6 februari 2016
Reacties (0)

In augustus verloren we in Breda met een verschil van zeven doelpunten, als in: zij scoorden er zeven, wij nul. Zoals de griepepidemie nu over ons land raast, waarde er toen een ander virus rond op ons eiland; spontaan geheugenverlies. Er werd niet over gesproken, dan was het ook niet gebeurd.
Ergens diep in onze ziel was de uitslag met een roestige spijker ingegraveerd, af en toe kregen we jeuk van de littekens. Maar vanavond zou het misschien dan worden rechtgezet, kregen we wat we verdienden.

Duizenden supporters waren naar de Krommedijk getogen om zich te verlossen van de jeukende ziel. Wat zich openbaarde was een strijd van de jongens van Harry tegen de mannen van Marinus. Het begin van een spannend jongensboek. Zo eentje waar je hoopt dat de jongens gaan winnen en daar leek het ook op in het eerste hoofdstuk.

Het gehavende team van trainer Harry (twee geblesseerden, twee zieken en een speler was weggestuurd) vocht zich een weg langs de ervaren vedetten uit Breda. Op de tribunes werd er tevreden genipt aan een drankje, gehapt in een broodje en tussen deze bezigheden door gezongen voor de Schapenkoppen. Oké, even verslikte zich men bij en kans van NAC maar Glenn Bijl kopte de bal koelbloedig van de lijn.
Toen kwam hét moment, het moment waar we al sinds eind augustus naar snakten: de goal tegen NAC!
Wel tien seconden lang genoten we van het euforische doelpunt van Fortes, tot de scheids kwam met zijn gebaartje. Hij had hands gezien, wij niet maar dat telde kennelijk niet.
Het was misschien ook nog geen tijd voor een happy end, er dus werd maar een cliffhanger ingegooid. De gasten uit Breda scoorden vlak voor tijd zomaar een goal.
Ietwat beduusd gingen we de rust in. Tuurlijk kwam het wel goed, zij waren misschien groot en sterk maar wij waren heus niet minder.

In het tweede gedeelte van het avonturenboek waren de jongens nog steeds niet van plan om zich over te geven aan de kerels in de geel zwarte pakken. Nou ja, heel even dan, toen werd er ook een tweede doelpunt gescoord.
Geen moment werd de hoop verloren, al werden de verwachtingen wel iets bij geschroefd, een puntje was ook goed.
De klok tikte echter net zo hard als de bal over en weer werd gekaatst. Het eindsignaal kwam eerder dan de happy end die zo verdiend was.

Maar zoals na afloop een wijs man in de kantine sprak: ”Er zat meer in, maar het had ook minder kunnen zijn.”
De nederlaag werd vanavond niet rechtgezet maar we troosten ons met het idee dat vanavond onze jongens een beetje meer man waren geworden. En met het idee dat ieder goed boek een vervolg krijgt. Volgend jaar dus maar weer naar Breda.

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Over Almere City (marketing)

Geplaatst op 11 april door
almere city FC

Denkend aan Almere City, zie ik de tekst op de stoep voor de ingang van het uitvak: “Welkom in de Almeerse Hel”. Vergeleken met de vreselijke slogans die sommige gemeentes zich veroorloven (“Doe het in Dronten”, “Eenmaal, andermaal, Stadskanaal”) in ieder geval een kreet die de spijker op de kop slaat. Alhoewel, meestal is het […]

Lees verder... Reacties (1)