Fairtrade Gemeente Dordrecht stopt

Door
1 april 2015
Reacties (2)

Nee, het is geen 1 april grap, het is waar. Dordrecht is op papier nog eventjes een Fairtrade Gemeente, maar de uitvoerende, stimulerende en controlerende partij heeft besloten ermee te stoppen. Uiteraard hoopt Fairtrade Gemeente Dordrecht dat er voldoende bodem is in deze stad, dat wanneer de ‘Primarks’ intrede doen, dat er ook vanuit andere hoeken actie wordt ondernomen en fairtrade blijvend op de kaart wordt gezet!

Een officiële verklaring van de stichting: “Na ruim vijf succesvolle jaren van campagne voeren, heeft de stichting Fairtrade Gemeente Dordrecht besloten te stoppen. Deels omdat we mooie doelstellingen hebben bereikt, deels omdat het tijd is voor nieuwe zaken. Met stip staat bovenaan dat we enorm trots zijn dat eerlijke handel op de kaart is gezet bij veel verschillende doelgroepen en hopelijk steeds meer een vanzelfsprekendheid is geworden. Dit is bijvoorbeeld te zien in de groei van het aanbod van fairtrade producten en ook dat ieder jaar er meer fairtrade producten worden verkocht. Landelijk en ook in Dordrecht heeft de campagne daar aan bijgedragen.” Lees meer via deze link.

Uiteraard zijn de werkelijke redenen altijd net even iets anders dan het communicatie-apparaat doet voorkomen… Wat de reden ook mag zijn dat de stichting ermee stopt, waar kies jij voor als consument, ondernemer, ambtenaar, werknemer, vrijwilliger, lid van een vereniging?

□ een eerlijke stad
□ een oneerlijke stad

@FairOnlyThirza
www.facebook.com\faironly

Leuk artikel? Deel het met anderen:
  • 078

    Who cares?

  • Robert

    Leuk speeltje voor de happy few. Inderdaad, who cares. Eerlijke en duurzame producten moet je gewoon voor de massa maken, juist door de grote bedrijven met zachte hand te dwingen om eerlijker producten te maken. Ondertussen weten de mensen die het kunnen betalen de weg toch wel te vinden tot winkeltjes met biologische jam en gebreide onderbroeken.

Dit is mijn laatste blog…

Geplaatst op 15 juli door

Ik heb m’n zegje gedaan. In december 2011 voor het eerst, en daarna zo’n beetje trouw iedere week voor zo’n ruim 3,5 jaar. Duurzaamheid was mijn hoofdtopic. Van duurzame evenementen, testpanels, energie tot aan eerlijke handel. Daarnaast passeerden Dordtse activiteiten, een kritische noot richting de gemeente en af en toe een persoonlijk verhaal / mening de revue. Regelmatig bagger afgeleverd, af en toe een stukje waarvan ik dacht ‘best goed gedaan’.

Lees verder... Reacties (2)

Een grijs Drechtsteden

Geplaatst op 8 juli door

Nee, deze blog gaat niet over het weer vandaag. Maar over het feit dat Dordt sneller vergrijst en ontgroent vergeleken met andere steden. Een kant die je niet wilt opgaan als stad. Aan de ene kant zie je in vooral cultureel Dordt jongeren opstaan, zie bijvoorbeeld DOOR, Woorden Worden Zinnen, Brandwerk, Do in Dordt, Zomerklanken, Werkplaats Oost, etc. Helaas, een schril contrast met de wat killere zakenkant in de regio.

Lees verder... Reacties (7)