Favoriete vakantiebestemmingen Dordtenaren

Door
2 augustus 2015
Reacties (0)

Het is zomer! Het weer hier in Nederland heeft soms toch echt meer weg van een regenachtige oktober en daarom kiezen veel Dordtenaren ervoor om het land te ontvluchten. Wij zetten wat favoriete vakantiebestemmingen van de Dordtenaar op een rijtje.

1. Frankrijk

Frankrijk is het meest favoriet bij de Schapenkoppen. Lekker met de tent of caravan erop uit en niet al te ver weg. We nemen het liefst zo veel mogelijk ‘eigen’ boodschapjes mee en kiezen een camping uit met veel mede-Nederlanders.

2. Spanje

Als de Dordtenaar naar Spanje vertrekt dan zie je hem het meest aan de Costa Brava. Lloret de Mar of Blanes zijn het meest populair. We kiezen dan vaak voor een appartement of hotel en verlaten het complex zelden. Als je een hippe Dordtenaar bent dan kies je voor Ibiza omdat het zo’n “lekker sfeertje” is, wat eigenlijk betekent dat je gewoon acht dagen gaat feesten.

3. Nederland

Niet alle Dordtenaren verlaten Nederland. Een vakantie in eigen land is ook zeer populair en je vindt ons dan ook vooral in Zeeland. De Dordtse vakantieganger gaat dan vaak naar een camping waar zij al jaren komen en meestal een vast plekje hebben voor de caravan. Daar zitten we dan de hele zomer op het zelf meegebrachte tuinsetje, te klagen over het weer.

4. Duitsland

Ook niet al te ver weg en makkelijk zelf aan te rijden met de auto. Vooral het Zwarte Woud is populair met zijn bossen, bergen en meren. Maar eigenlijk drinken we daar vooral bier en klagen we over de Duitsers.

5. Turkije

Gaat de Dordtenaar met het hele gezin op vakantie, dan gaan ze vaak naar Turkije. Vooral de goedkopere all-inclusive massahotels in Antalya of Bodrum zijn in trek.

Leuk artikel? Deel het met anderen: