FC Dordrecht nog steeds ongeslagen!

Door
24 augustus 2013
Reacties (0)

Opnieuw een FC Dordrecht verslag van Frank Berkhout met een foto van Martin Berkhout ( inderdaad, familie)

Excelsior uit, al jaren een vorm van zelfkastijding voor een FC Dordrecht supporter. Een korte blik op de resultaten uit het verleden leert dat in 1983 er voor het laatst werd gewonnen. Edwin Gorter wist met zijn doelpunt de drie punten uit Kralingen naar “ons” eiland te slepen. Ik was toen nog niet eens in de maak, maar wat een prachtige dag moet dat zijn geweest.

Ook vanavond ging ik met frisse tegenzin naar Woudenstein, hopende dat in dit kampioensjaar het geluk weer eens aan onze zijde zou zijn. Rode kaarten, blessures en andere scheidsrechterlijke beslissingen hadden ons in de eerste drie wedstrijden immers ook niet kunnen afhouden van de winst. Benieuwd wat er vanavond in de strijd gegooid zou gaan worden.
Ik ben vroeg, het uitvak is nog leeg en de betonnen bak wordt door de zon goed opgewarmd. De supporterstrein uit Dordt is nog onderweg en over een half uurtje wordt de grote meute verwacht. De stewards worden al zenuwachtig, stonden ze nu maar bij de thuistribunes, Rotterdammers laten Excelsior al jaren links liggen.

De wedstrijd is inmiddels al even aan de gang, het spel gaat op en neer, maar echt spannend wordt het nog niet. De opstelling van Dordt is door blessures op veel plekken gewijzigd, de twee nieuwe verdedigers mogen direct aan de bak. Ismo Vorstermans is één van deze debutanten en hoe mooi is het dat hij uit een corner de 0-1 binnen kopt. Dat hij vervolgens zijn debuut opluistert met een hamstringblessure is een flinke sof. Helemaal als Lars Hutten dan de 1-1 in de touwen schiet.

De tweede helft had alles in zich van een echte thriller. De doelpogingen volgden elkaar snel op, helaas veelal in het voordeel van Excelsior. Onze doelman Warner Hahn had het er maar druk mee, maar kreeg bijval van de paal en de lat. Toen zijn ex-ploegmaat Lars Veldwijk een penalty hoog de tribune in joeg, wisten wij het zeker. Ook vanavond zal er niet worden verloren! Het ene punt werd met verve verdedigd.

Ook na vanavond staat FC Dordrecht nog trots bovenaan in de Jupiler League. Dit kan nog een gedeelde eerste plek worden, maar dat weten wij zondag pas. Volgende week treden de jongens weer aan op de eigen Krommedijk, Jong PSV is dan de tegenstander. Het zal voor trainer Harry weer een aardige puzzel gaan worden, door blessures is het maken van een opstelling er niet makkelijker op geworden. Maar ik ben vol goede moed, het geluk van de kampioen is met ons!

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Over Almere City (marketing)

Geplaatst op 11 april door
almere city FC

Denkend aan Almere City, zie ik de tekst op de stoep voor de ingang van het uitvak: “Welkom in de Almeerse Hel”. Vergeleken met de vreselijke slogans die sommige gemeentes zich veroorloven (“Doe het in Dronten”, “Eenmaal, andermaal, Stadskanaal”) in ieder geval een kreet die de spijker op de kop slaat. Alhoewel, meestal is het […]

Lees verder... Reacties (1)