FC Dordrecht sprookje

Door
5 april 2015
Reacties (0)

En ze leefden nog lang en gelukkig. Zo eindigen veel sprookjes. Ons sprookje eindigde met een door Heracles zwaar bevochten 2-3 overwinning op de Schapenkoppen. Nog wel niet officieel, theoretisch is nog van alles mogelijk, maar dan moet er toch een goede fee aan te pas komen om FC Dordrecht aan vijf overwinningen op rij te helpen. Natuurlijk hoop ik daar op, want hoop doet leven, maar eerder geloof ik dat we op de harde werkelijkheid zullen stuiten die Dordt onverbiddelijk naar de Jupiler League dirigeert. Is dat erg? Nee, erg is dat niet. Wel jammer, want het was een leuk avontuur in de Eredivisie, een avontuur dat nog vijf wedstrijden doorgaat en waarin FC Dordrecht zal blijven strijden voor wat het waard is, maar ook in de Jupiler League wordt heel leuk gevoetbald. Daar hebben we in Dordt enige ervaring mee en het wordt vast weer spannend volgend jaar.

FC Dordrecht – Heracles volgde een patroon dat we vaker hebben gezien dit seizoen, iets te vaak. De Schapenkoppen begonnen met een uitermate zwak eerste kwartier, waarin het leek of de top van de Eredivisie de hekkensluiter van de Jupiler League even voetballen kwam leren. Dat we maar met 0-1 achter kwamen te staan was alleen te danken aan onze onvervaarde Kurto. Tot Pisas in de 18e minuut een loepscherpe goal scoorde, de Schapenkoppen als uit een boze droom opveerden en volop in de aanval gingen. Heracles kwam er tot de rust niet meer aan te pas en mocht nu op zijn beurt dankbaar zijn dat de schade tot 2-1, na een mooie inschuiver van Van Overeem, beperkt bleef.

Wij zinderden van optimisme en zongen na de rust nog harder dan ervoor, want het ging Dordrecht voor de wind. Nou, voor de wind, er bleven, zoals in vele wedstrijden hiervoor, weer te veel kansen onbenut en in de zeventigste minuut viel de gelijkmaker. Daarna kakten de Schapenkoppen volkomen in. Ergens ging een knop om en kreeg Heracles de kans de thuisploeg jammerlijk te overspelen, met als resultaat dat we in de 85e minuut tegen een gehate 2-3 aankeken. Jammer, daarmee was het over en uit. We hebben wel een aantrekkelijke wedstrijd gezien, maar ook weer met te veel van het typerende net-niet-voetbal van FC Dordrecht. Geeft niet, we gaan juichend en strijdend ten onder, tenzij het sprookje van de Schapenkoppen nog een sprookjeseinde krijgt.

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)