FC Dordrecht wint van Excelsior.

Door
25 januari 2015
Reacties (0)

Ik beken het maar meteen: het is een beetje vreemd als je met een Sparta-supporter naar FC Dordt gaat. Maar, ja, het was wel zo. Op zaterdagavond 24 januari, naar de thuiswedstrijd tegen Excelsior nota bene. Deze vreemde combinatie was het gevolg van een weddenschap die ik met deze Spartaan, laten we hem Gerrit noemen, had. Vorig jaar. Toen we niet alleen wedstrijden, maar ook weddenschappen wonnen.

Ik had gewonnen, hij had verloren, en moest dientengevolge met mij mee naar mijn club. Het is een collega van me, die Gerrit. En hij keek vol verwondering naar de Dordtse seizoenkaart die ik voor hem geregeld had.

Er waren ook andere collega’s, aan de overkant, aan Excelsior-zijde. ‘Jaja’, zei een van hen, laten we hem Vincent noemen, ‘ik kom na afloop nog wel even de overwinning met je vieren’. Hij voegde er zo’n villeine smiley aan toe…

Ik had er ook geen enkel vertrouwen in hoor, in een Dordtse overwinning. Maar mijn Sparta-collega hield vol dat Dordt zou gaan winnen. Dapper van hem, al kan het ook gelegen hebben aan zijn antipathie tegen de Kralingers.

Het was saai in de eerste helft. Het was saai in de tweede helft. Met uitzondering van één moment. Mart Lieder! Liedertje! Maakte een doelpunt.

‘Zie je wel’, zei potverdorie de Spartaan. ‘Zucht’, sms-te de Excelsior-collega, die helemaal niks kwam vieren en meteen naar huis ging, en ‘hiep hoi’ riepen al mijn Dordtse vrienden! ‘We hebben gewonnen!’

FC Dordrecht-Excelsior 1-0. Onze eerste thuisoverwinning. Dat er maar velen mogen volgen…

Emile van de Velde

Leuk artikel? Deel het met anderen: