Feest! De bibliotheek pakt uit

Door
25 november 2014
Reacties (0)

Op het moment dat duidelijk wordt dat de letteren er in Dordrecht maar zo’n beetje bij hangen (de gemeente benoemt geen stadsdichter meer, de Debutantenprijs dreigt te worden opgeheven) pakt de Bibliotheek AanZet flink uit. Op 29 november is Kunstmin het toneel van het grootse slotfeest van de manifestatie Nederland Leest. Zelfs het boegbeeld dit jaar van Nederland Leest, Maarten ’t Hart, is aanwezig. Er zal worden voorgedragen, maar ook worden gedanst en gesprongen op de muziek van plaatjesdraaier VinylBoy. De afterparty zal tot in de kleine uurtjes duren, mits omwonenden geen zout in de koffie strooien en de Omgevingsdienst alarmeren.

Naast bekende Dordtse literatoren als Peter M. v.d. Linden, die ondanks de gemeente gewoon de nieuwe stadsdichter is, Marieke van Leeuwen, de vorige stadsdichteres, en Josse Kok, genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2014, zullen ondermeer Mensje van Keulen, Herman Brusselmans, Stine Jensen, Redmond O’Hanlon en een aantal dichters uit de line-up van Woorden Worden Zinnen aanwezig zijn. Nederland Leest draait dit jaar om het boek Een vlucht regenwulpen van Maarten ’t Hart. Het boek kan, voor de enkeling die het nog niet heeft gelezen, tot 30 november gratis worden afgehaald bij de bibliotheek. Moet je wel lid van de bibliotheek zijn, maar dat is een beschaafde Dordtenaar toch al. Laat het door ’t Hart signeren, dan brengt het allicht meer op als je het later aan de tweedehands boekwinkel wil verpatsen.

Er is zelfs een keuzemenu. Je kunt een passe-partout kopen à 17.50 (bibliotheekleden en CJP 15.00), een kaartje voor de lezingen van Mensje van Keulen en Maarten ’t Hart à 10.00 (7.50 voor bibliotheekleden en CJP) of een entreebewijs voor het avondprogramma en de afterparty: 15.00 (12.50 voor bibliotheekleden en CJP). Het volledige programma vind je hier. De presentatie van het feest is in handen van Marieke van Leeuwen en Eva van Welzenis.

Leuk artikel? Deel het met anderen: