Feestje op de Krommedijk

Door
8 augustus 2015
Reacties (0)

Even dacht ik nog in Liverpool te zijn, toen ik FC Dordrecht in Everton-blauw bezig zag met de warming-up, maar ik was toch echt op de Krommedijk, in de Tempel der Beschaving, in plaats van op Goodison Park. Het was ook een mooie, zonnige zomeravond, terwijl het vorige week in Engeland alleen maar woei, regende en ijskoud was. Een gunstig teken voor de start van het nieuwe seizoen, waarin wij weer op de vertrouwde vrijdagavond voetballen. Dat blauw was even wennen, maar bij de aftrap verscheen de selectie gewoon in het frisse groen-wit dat we gewend zijn. Het blauw was voor Eindhoven, geëindigd als nummer twee in de vorige competitie. Het was dus direct erop of eronder.

Een grotendeels nieuwe selectie, sommige namen moeten er bij mij nog worden ingehamerd, en een matige afsluiting van de reeks oefenwedstrijden. Wat zou dat gaan worden? Natuurlijk, wij zingen altijd, maar dat heeft in de Eredivisie niet altijd geholpen. Gelukkig bleken de oefenwedstrijden precies wat het woord zegt, want na de aftrap ging een duidelijk herboren FC Dordrecht van start. Een team dat van de eerste minuut af keihard werkte, volop in de aanval ging, zoals we dat op de Krommedijk graag zien, en vrijwel geen ogenblik inzakte.

Eindhoven liet echter niet over zich lopen en bleef voortdurend gevaarlijk, ondanks een licht speloverwicht voor Dordt. Het kwam in de 23e minuut via Deschilder zelfs op voorsprong, maar dat leek ons zelfvertrouwen niet te schaden. Oudgediende Josimar Lima zorgde zes minuten later al voor de 1-1 en daarna werd Dordrecht meer en meer de baas op het veld, ondanks nu en dan een angstig ogenblik voor de goal van Te Loeke. Alvin Daniels, die uitblonk in een aantal mooie acties, zorgde tien minuten na de rust voor de 2-1. Daarna werd het billenknijpen, want Eindhoven legde het hoofd niet in de schoot en nu en dan was de Dordtse verdediging een tikje slordig. We kwamen er goed mee weg en toen Touré in de 94e minuut de 3-1 erin slingerde waren de Brabantse kansen op een onwelkome gelijkmaker verkeken. Daarna was het nog lang feest op de Krommedijk.

Foto: auteur

Leuk artikel? Deel het met anderen: