“Flying Filip” Kurto, held!

Door
15 maart 2015
Reacties (2)

Zondagmiddag kwart voor vijf, als menig voetbalsupporter alweer op weg naar huis, moesten FC Dordrecht en Feyenoord nog aan de wedstrijd beginnen. De laatste van deze speelronde, dus beide clubs weten wat de concurrentie heeft gedaan en wat daar zelf tegenover gezet dient te worden. Voor FC Dordrecht is later spelen dan de concurrentie daarvoor niet nodig, enkel driepunters zijn er nodig en dat al geruime tijd. Dat NAC gisteravond in de slotseconden toch nog de volle buit binnenhaalde is natuurlijk vervelend, maar verandert niets aan de eigen opdracht. En of de tegenstander nu Excelsior, FC Groningen of zoals vandaag Feyenoord heet, het zij zo!

De Schapenkoppen hebben sinds het begin van deze week een nieuw gezicht voor de groep staan. Jan Everse beschikt over alle benodigde papieren en stempels van de heren uit Zeist en zal tot het einde van het seizoen trainer zijn van onze club. Ik ga niet naar de statistieken kijken, wetende dat deze ontnuchterend zullen zijn, maar ik geloof heilig in het “Jan Everse-effect”! Alle ingrediënten zijn namelijk aanwezig. Een underdog versus een topploeg, onbevangenheid tegen druk en dus die nieuwe trainer! Benieuwd hoeveel grapjes over bitterballen er dan gemaakt zullen worden…

Goed, het gaat uiteindelijk allemaal om die negentig minuten, 22 spelers en de bal. Een bal die in de eerste helft voornamelijk op het middenveld heen en weer ging. Één moment van onoplettendheid in de defensie betekende een vrije kopkans voor Manu, die hij niet onbenut liet. Voor rust was Giovanni Korte het dichtst bij de gelijkmaker, maar alleen voor Vermeer raakte hij enkel de grote teen van de keeper. Na de thee had Feyenoord de kans om de wedstrijd op slot te gooien, maar Manu schoot de bal richting het jeugdhome. Net op dat moment geeft Joris van Overeem de bal perfect voor op de instormende Jeffry Fortes, die de bal zorgvuldig buiten bereik van Vermeer in het doel kopt. De tribunes ontploffen en vanaf dat moment komt de wedstrijd niet meer tot rust. Kansen over en weer, scrimmages, overtredingen, het kan niet op. En daar had de wedstrijd eigenlijk op moeten houden, want in blessuretijd wordt het Dordtse feestje verpest door alweer een kopbal, maar eentje van het hoofd van Achabar. Hoe mooi zou het zijn geweest als onze doelman Filip Kurto die kopbal raak had gekopt, maar Vermeer kon zijn vingertoppen er net tegenaan zetten.

Filip Kurto keept een puik seizoen en had vandaag ook weer een aantal wonderbaarlijke reddingen weten te verrichten. Een man van weinig woorden, maar eentje die liever zijn handen laat spreken. Geen schim van die keeper die de meeste voetbalvolgers enkel kennen van de bloopers op Youtube. Hoe mooi zou het zijn geweest als juist hij in de 93e minuut nog die bal tussen de palen had gekopt. Dan waren er baby’s die Filip genoemd worden en was de collecte voor zijn standbeeld op de Krommedijk al begonnen. De komende 20 jaar had iedereen zich dat moment onthouden. Ik geloof nog heilig in het “Jan Everse-effect”, maar Filip Kurto kan wat mij betreft allang niet meer stuk. Kurto, Kurto, Kurto!

Foto: Erwin Spek Fotografie

Leuk artikel? Deel het met anderen:
  • Kees Klok

    Lof voor de sprankelende wijze waarop FC Dordrecht Feyenoord partij gaf en ja, zo jammer van die 1 – 2 in blessuretijd, maar ja, we weten dat het noodlot Dordt al heel dit seizoen slecht is gezind.

    • Frank Berkhout

      Om dan in lijn te blijven, dit zal wel net dat ene punt zijn, dat Dordt direct doet degraderen…….

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)