Friso’s impact

Door
15 augustus 2013
Reacties (1)

In de week dat bij prins Friso, beter bekend als de koninklijke Alberto Tomba, de stekker eruit gaat is het de hoogste tijd de functie van ons koningshuis eens goed onder de loep te nemen. En nog belangrijker: wat is de impact van dit voorval binnen de Dordtse politiek?

De relatie tussen Dordrecht en ons koningshuis moge duidelijk zijn, die is net zo hecht als de prille kalverliefde tussen burgemeester Brok en zijn verse boerenjongen Erik. Erik was opgevoed als fatsoenlijk katholiek, maar diep van binnen was hij een koelbloedig communist. Nu kun je zeggen van communisten wat je wilt, maar wodka zuipen kunnen ze. Zo heb ik ooit in een land waar ze de billen nog met de blote hand afvegen, om hiermee vervolgens hun vrouw in het gelaat te meppen als de prak weer niet te vreten was, een stevig potje zitten drinken met een stel communisten en aan het eind van de avond was de onderkant van de tafel voor mij nog het enige uitzicht.

Onderkanten van tafels, en noem wat dat betreft ieder willekeurig stuk meubilair, heb ik helaas al vele malen mogen aanschouwen. Liever zie ik vanaf terras wulpse vrouwtjes lopen. De zomer leent zich daar uitstekend voor maar ik ben bang dat het niet meer lang zal duren. Als de avondjes in het Wantijpark en de zomerse stranddagen voorbij zijn is ook de pret voorbij. Dan sluiten we weer aan in de file en epibreren we op de zaak weer acht uur per dag. Vaak hoop ik de uitvinder van de achturige werkdag tegen te komen, die gaat de ontmoeting niet navertellen, dat is in ieder geval zeker. En als het echt mijn geluksdag is tref ik hem tezamen met de bedenker van de vijfdaagse werkweek, die zou dan wensen dat hij dood was. Veel meer ben ik een voorstander van de tweedaagse werkweek, uiteraard met behoud van salaris. Dinsdag en woensdag zal ik mij op de zaak melden, de overige dagen ga ik mijn eigen gang en wens ik met rust gelaten te worden.

Wie ook met rust gelaten moeten worden zijn de koninklijke familie en burgemeester Brok. En Wesley Sneijder, die heeft het ook niet makkelijk. Zo zie je maar, wat de dood van Friso voor een impact kan hebben op lokale politiek, moge hij rusten in vrede!

Leuk artikel? Deel het met anderen:
  • guest

    wat een onzinnige nergens op slaande column! Welke geestverruimende middelen had u op toen deze geschreven werd?

Politiek en jongeren; een giga kloof

Geplaatst op 2 februari door
11061725_387191101451468_6300752467928732746_o

Jaja, het is zover, Dordrecht heeft weer een Jongerenraad. Ooit is die er al geweest, maar die is tussendoor weer weggeweest en dit is weer een nieuw initiatief. Er wordt nu nog vooral gekeken naar hoe de raad in elkaar zal gaan zitten en wat er precies bereikt kan worden, maar het is hoe dan […]

Lees verder... Reacties (0)

Dordrecht staat achter verwelkomen vluchtelingen

Geplaatst op 15 september door

Het vluchtelingenprobleem werd vorige week in de gemeenteraadscommissie aan de orde gesteld. Meerdere partijen vinden dat er een opvang moet komen. Om alvast iets te kunnen doen deed Dordrecht mee aan de landelijke actie: ‘… Verwelkomt’. En dat bleek een goede zet.Iedereen was zaterdag welkom om welkomstpakketten af te geven om hiermee duidelijk te maken dat ook […]

Lees verder... Reacties (12)