Fuck Den Bosch, Dordrecht rules.

Door
17 maart 2015
Reacties (2)

Nooit ga ik meer naar Den Bosch. Het is er koud, saai en vol nietszeggende en lelijke gebouwen. Hun station is een gedrocht, overal hondenpoep met een tweede leven en hun Nederlandsch is erbarmelijk. Vier euro voor een smerig vette Bossche bol, je wordt als mutsdrager de kerk uitgeflikkerd en als je die beroemde basiliek eens goed bekijkt snap je de beeldenstorm een stuk beter. Kortom: Den Bosch zuigt, komt allen te Dordrecht.

Weinig originele muur

Kijk…dit is mooi. Dit is een Dordtsche muur, een straatje waardig. Met een Groothoofdspoort en prachtige bestrating zonder onkruid. Zo hoort het.
dordt straatje

En dan dit: Woorden schieten tekort, je zou uit pure ellende naar hun basiliek kruipen. Zonder muts zelfs. Door die groene aanslag ga je nog op je bek ook met nat weer. Next.
muur

Stomme kerk

Godallemachtig, wat een gedrocht. God moet waarschijnlijk janken om dit soort protserige afwijkingen van het evangelie. Leve de reformatie. En wat kost dat wel niet om dat allemaal te onderhouden? Niet verwonderlijk dat de regio nog steeds arm en depressief is, daar helpt geen godshuys aan. Een soort vicieuze cirkel is het, bah.
prots

Kijk: Dit is tenminste functioneel. In Dordt bedruipen de kerken zichzelf, bijvoorbeeld als keukencentrum. Bovendien kunt u er effectiever om korting smeken. Dat zet zoden aan de dijk, hierdoor krijg je weer geloof in het geheel der recepten van Gods keuken. Amen. Next.
kerk

Spreek Nederlandsch of Sterf!

Nee, die allochtonen kunnen het ook niet helpen. Je zal maar in Den Bosch moeten integreren, dan ben je compleet kansloos in dit verder wel aardige land. Dit soort aanvallen op onze prachtige taal dienen we te zwaard ende vuur te bestrijden.
nederlands

In Dordrecht hebben wij dat soort taalgevoelige aanslagen succesvol afgeslagen, al honderden jaren geleden. In prachtig Nederlands, later nog verfijnd door de Statenbijbel. Dit soort zaken moet je immers grondig uitroeien, taal is het voertuig van de geest. En Hertog Jan is gewoon bier, meer niet. Prutser.
echt nederlands

Ik ben weer helemaal leeg. Tot volgende week. Wees geen zoete lieve Gerritje. Dordt rules, Fuck Den Bosch!

Leuk artikel? Deel het met anderen:
  • Ad van den Herik

    Eindelijk iemand die het snapt!!

  • Jorien van den Herik

    Heb er een jaar of 5 gewoond. Blij dat ik weer in de Randstad woon, al kan Dordt een puntje zuigen aan het winkelaanbod in de hoofdstad van Noord-Brabant. Maar ja, de concurrentie is daar ook wat minder groot en dichtbij gelegen.

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)