Futiliteiten en Geheimzinnige Zaken.

‘Een Fuut is een Fuut is een Fuut
Daarom is het geen Kluut’.

Aldus een onbekend gebleven dichter uit de 21-ste eeuw. Nu de lente nadert zijn de Futen in de binnenstadshavens enorm druk. Het is vertederend te zien hoe de Futen elkaar voedsel, plastic zakjes, snoepverpakkingen en weggooi- bekertjes aanbieden.

Die liggen op de bodem en verdringen de zaken waarnaar Futen wél naar op zoek zijn: Wezens die hun DNA wel op een rijtje hebben, lagere levensvormen zoals waterdiertjes en visjes die lijden omdat hogere levensvormen de prullenbak schijnbaar niet eens kunnen vinden. Stel je voor dat je een lekker patatje moet zoeken tussen hondenpoep en duivenkadavers… #JeSuisFuut.

Zeven

acht

acht

Op laag water kun je van alles vinden. Omdat ons geheugen spelletjes speelt met wat we zien bieden foto’s uitkomst. Zo wist ik deze 7 bij zeer lage waterstand te verschalken. Hoe het zover gekomen is…geen idee. Ik acht niets onmogelijk. Zeker niet toen ik ook nog een kikker op mijn pad vond.

Kikker

kikker

kikker op mijn pad

Ik zou het nog kunnen hebben over de gaatjes in de poort op het Groothoofd. Daar zitten waxinelichtjeshouders in verstopt. Met het naderende Koningsfeest misschien iets om even aandacht aan te besteden, je weet het immers niet.

Drievriendinnenhof

Laat ik daarom maar weer positief eindigen met drie vriendinnen in de Drievriendenhof. Dit nog vanwege Internationale Vrouwendag.

vriendinnen

Drievriendinnenhof

Vrouwen zijn net Futen, ze zijn er om van te houden.

Tot de volgende keer. Als God het wil.

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Carnaval

Geplaatst op 16 februari door

Vanuit de verte kon je het al horen. De satanische lokroep van Carnaval. Als een giftige slang kronkelde het door de binnenstad, een spoor van valse glitter achterlatend. En een bierglas, waarvoor nog dank.

Lees verder... Reacties (0)