Geen traditionele televisie meer voor Dordt

Door
31 maart 2016
Reacties (9)

De traditionele tv-uitzendingen van RTV Dordrecht verdwijnen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Dordrecht. In een bericht op de website meldt voorzitter Cees den Bakker: “Het besluit is mede ingegeven door de forse korting op onze subsidie met in totaal 135.000 euro.”

Meer aandacht online

De televisie verplaatst naar online. Zoals alle omroepen zal ook RTV Dordrecht moeten vernieuwen. Op de website komen ook gefilmde nieuwsitems en evenementenreportages.

Meer aandacht radio

Naast de ontwikkeling en aandacht voor de website komt er ook meer aandacht voor Drechtstad FM. Er komt meer nieuws en gepresenteerde programma’s.

Deze veranderingen zullen onder andere plaats gaan vinden onder bewind van de nieuwe hoofdredacteur/directeur waar op het moment een vacature voor open staat.

Leuk artikel? Deel het met anderen:
 • pjb

  Beter….voor Dordt!

 • Keuringsdiensd van Wahrheit

  Onbegrijpelijk van de gemeente Dordrecht: wel bereid zijn tonnen (miljoenen) te investeren in prestigieuze nep brug projecten, waar uiteindelijk maar een handjevol mensen, een wethouder en een aannemertje belang bij hebben, maar geen bescheiden substantiële bijdrage meer willen leveren aan een volwaardige verbindingen makende lokale omroep waar bijna 120.000 inwoners recht op hebben, ziek!

  http://www.a28fm.nl/olon-lokale-omroepen-belangrijk-voor-lokale-democratie/

  http://idordt.nl/de-visbrug-put-van-piet/

  http://idordt.nl/dordrecht-krijgt-nog-een-brug/

  • Denkend aan Holland

   Een WC-onderzoekje op die site van OLON. RTV Rijnmond kan prima belangrijke zaken (politiek) in Dordt verslaan.

   45 miljoen is peanuts voor de schaamlap die we nog democratie durven te noemen.

   • Keuringsdiensd van Wahrheit

    Denkend aan Martin
    Amis zijn briljante roman “Geld” uit 1984, handelend over ‘goed’ en ‘kwaad’ geld, starring een platvloerse reclamejongen die voor veel geld zijn ondergang koopt, ‘krijg ik buikkrampen van het lachen hier!!

    • Denkend aan Holland

     Zegt een doorgaans tamelijk principiële Keuringsdiensd die woensdag zijn ziel gaat verkopen aan D666, de NAVO en de jasje dasje dixieland NEOLIBERALEN van de VVD. Straks ga je nog zeggen dat je terug verlangt naar Thatcher en Reagan.
     Zowel aan de ja als de nee-zijde rammelem de argumenten en is er sprake van een dubbele agenda.Bij twijfel niet oversteken!

     • Keuringsdiensd van Wahrheit

      HAHAHAHAHA, JA!

  • Keuringsdiensd van Wahrheit

   Onbegrijpelijk van de gemeente Dordrecht!

 • PieterWolters

  Dus ook op dit dossier is Dordrecht trendsetter. Lineaire TV is een aflopende zaak. Zelfs senioren gaan steeds meer on-demand kijken. Dus de afname van de belangstelling voor ouderwetse TV gaat sneller dan voorheen. Prima om daar mee te stoppen dus.

  • Keuringsdiensd van Wahrheit

   Dus ook prima om de subsidie te stoppen die kritisch volwaardig lokaal nieuws produceert om de lokale (democratische) ontwikkelingen te volgen, dat is wat je ook zegt!

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)