Gemeente houdt locatie asielzoekers geheim

Door
28 september 2015
Reacties (1)

Dordrecht is verplicht om dit jaar 98 asielzoekers op te vangen. Wij gaven een paar maanden geleden al wat opties voor de huisvesting van asielzoekers, maar het blijkt dat de gemeente daar zelf nogal geheimzinnig over doet.

De Telegraaf meldt gisteren dat de gemeente Dordrecht de locatie voor de opvang de asielzoekers nog geheim wil houden en weigert om hier uitspraken over te doen. De gemeenteraad beslist dinsdag over het voorstel van het college om voor maximaal honderd personen gedurende 72 uur noodopvang te bieden. Burgemeester en wethouders hebben aangekondigd dat ook tijdens de raadsvergadering de locatie angstvallig geheim zal worden gehouden.

Veel raadsleden zijn niet zo blij met dit besluit. Ze willen hun zegje kunnen doen over de gekozen opvangplek, maar krijgen die kans nu niet. Dat de locatie alleen bekend is bij collegeleden duidt er volgens De Telegraaf op dat het gebouw eigendom is van de gemeente en snel in gereedheid kan worden gebracht.

Wat denk jij?

Waar denk jij dat de gemeente straks 100 asielzoekers gaat opvangen? Toch in het oude Regio Kantoor op de Noordendijk? Ergens op de Voorstraat? Laat het ons weten!

 

 

Leuk artikel? Deel het met anderen:
  • Dort

    Ik zeg: In het gemeente huis! 😉

Ik ben Annika, en ik ben boos

Geplaatst op 19 januari door
love is free

Ik ben Annika, en ik ben boos. Maar ik ben niet alleen boos. Ik ben ook bang, ik ben teleurgesteld, ik ben in de war en ik ben licht wanhopig. Ik meng me al een tijdje in de discussie over vluchtelingen. Dit artikel is met name een reactie op de hel die losbarstte na het […]

Lees verder... Reacties (12)

Dordtse zangeres gaat vluchtelingen helpen in Griekenland

Geplaatst op 4 december door

De Dordtse Britt Pols, a.k.a PollyAnna, vertrekt over een paar dagen naar Leros (Griekenland) om daar vluchtelingen te helpen. Haar eigen reis en verblijf wordt betaald van haar eigen geld en geld dat zij van familie kreeg. Maar ze heeft meer steun nodig om de mensen daar te kunnen helpen. Op de site: “Hello dear […]

Lees verder... Reacties (1)