Gemis…

Door
8 mei 2015
Reacties (0)

De boom

Sinds 1 mei heb ik een andere studio. Mijn oude is dicht. De deur is op slot en wat er met het gebouw gaat gebeuren is ongewis. Althans, ik hoor van alle kanten wilde plannen, maar het kan ook zo zijn dat het gebouw er volgend jaar niet meer staat.

Mijn nieuwe studio is prachtig. Groter, beter en met meer mogelijkheden. Maar…

Het uitzicht vanaf mijn oude werkplek zal ik missen. Juist nu, in het voorjaar.

Voor mijn oude studio stond een boom. En het voelde als ‘mijn boom’… Deze week is ‘ie op zijn mooist en ik mis hem een beetje.

Ik had dus een fantastisch uitzicht. Eén zijde van mijn studio bestond vrijwel geheel uit glas. Ik keek uit op een grasveld. Pal voor het raam stond een boom. Nou, eigenlijk een stuk of wat, maar in de jaren dat ik deze studio bewoonde was een van hen een beetje mijn boom geworden. We zeiden elkaar beleefd gedag, meer ook niet, maar het klikte gewoon. Deze week is ‘ie op zijn mooist. Takken bijna tot op de grond, vol met witte bloesem. Een jaarlijks cadeautje dat ik kreeg. Een soort traditie.
 

IMG_4510-small

De zon

Mijn boom kan het ook goed vinden met de zon. Zij kennen elkaar al veel langer en dat kun je merken. Vooral in de ochtend krijgt zij volop de kans om door de takken en bloemen een prachtig gefilterd licht naar binnen te sturen. Een fantastisch lichtspektakel van fonkelende diamanten. Nog een cadeautje dat ik regelmatig in ontvangst mocht nemen. Heerlijk om dan naar buiten te staren. Ik kwam soms niet aan werken toe. Tenminste, niet waarvoor ik naar de studio was gekomen: administratie, e-mail, betalingen, blogjes, gedoe. Bij wijze van afscheid heb ik maar even een camera gepakt en wat plaatjes gemaakt. Even naar buiten, het licht vangen. Onder een douche van zonnestralen.  Een beetje afscheid nemen.

IMG_4515-small

En ik

Mijn boom en ik, we kennen elkaar. Deze week is ‘ie op zijn mooist en ik geniet er van.
Ik blijf nog even staan staren voordat ik weer verder ga. Naar mijn nieuwe werkplek. Met uitzicht op kantoorgebouwen. En hij? Ach, hij staat er prima, en zal dat nog wel even blijven doen.
De boom. Mijn boom.

IMG_4522-small

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Mist…

Geplaatst op 17 april door

Back to basic Even ‘back to basic’ deze week.Na alle perikelen rond een ‘salesman from hell’ die mij bijna neersabelde bij de aankoop van een camera, wat tenslotte niet meer is dan een stukje gereedschap waar ik iets moois mee probeer te maken, ben ik  weer even met beide voeten in de zwart-witte klei geland.Enige […]

Lees verder... Reacties (0)

Zoektocht naar het licht…

Geplaatst op 27 maart door

Zonder licht geen fotoZomaar een wandelingetje door mijn stad.Ik doe dat vaak. Op de bonnefooi even over de oude kaden lopen. Met camera natuurlijk. Altijd kom je dan wel weer mooi licht tegen. En ik zeg bewust dat ik licht tegen het lijf loop, want daar draait het om.Nou lijkt dat een open deur, want zonder […]

Lees verder... Reacties (0)