Geschuffeld

Door
24 augustus 2013
Reacties (1)

Je zou maar een argeloze fietser zijn die bij het Dordtse station een krantje gaat kopen. Je denkt even helemaal niet aan het bestaan van door de gemeente aangewezen fietsparkeervakken. Je zet je rijwiel op de standaard en wipt de boekwinkel binnen. Daar kijk je voor de aardigheid nog even naar het aanbod bestsellers, lifestyle bladen en pornografische pulp. Kom je weer buiten, is je fiets weg. Opgehaald door de boevenwagen van de gemeente Dordrecht, omdat hij niet in zo’n vak staat. Voor vijfentwintig scheren kun je hem gaan ophalen, ergens in een loods op de Staart. Weg euro’s, tijd verspild, dag verpest.

 

Het strenge fietsregiem rond het station geldt al een jaar of twee. Eerlijk gezegd niet ten onrechte. Vroeger was het een ongelofelijke zooi van fietsen, want menig Dordtenaar is te krenterig om een paar centen uit te geven voor de stalling. Donder het ding maar ergens neer, was het devies. Dat de gemeente daar iets aan wilde doen was te begrijpen.

 

Ik ben speciaal bij het station gaan kijken. Ik fiets of loop er vaak langs. Mij was nooit een bord opgevallen dat op verplichte fietsparkeervakken wijst. Dat ligt aan mij. Ze staan er wel, al fiets je er gemakkelijk aan voorbij. Vooral als je vanuit de Stationsweg aankomt. Ik behoor tot de minder oplettende Dordtenaren en zou mijn fiets waarschijnlijk ook zo kwijt zijn bij een boodschap op het station. Langparkeren is wat anders. Dan zou ik het ding in de stalling zetten. Bewaakt en niet duur.

 

Voor mensen zoals ik mogen er een paar borden bij worden geplaatst, dat kost geen fluit. Verder zou het de gemeente sieren om minder lullig te doen. Vijfentwintig euro en helemaal naar de Staart, dat is een beetje de mentaliteit van een etterige leraar die strafwerk geeft en dat voor de neus van de strafklant verscheurt. Een tientje per fiets is wat mij betreft een mooi ophaalloon en er is vast in de buurt van het station wel een plek te vinden waar die rijwielen voorlopig kunnen worden opgeborgen. Naar de Staart kan altijd nog, als ze lang blijven staan.

 

Neemt niet weg dat het behoorlijk idioot is dat, zoals De Dordtenaar onlangs meldde, van de 2200 fietsen die in de afgelopen twee jaar bij het station zijn weggesleept, ruim 700 exemplaren nooit meer door de eigenaar zijn opgehaald. Aan de ene kant te stikgierig voor de stalling, aan de andere kant te beroerd om je fiets op te halen, alsof het ding niks heeft gekost. Ik denk dan dat je geschuffeld bent, maar misschien hebben de psychologen onder ons er wel een perfecte verklaring voor.

 

Foto: auteur

Leuk artikel? Deel het met anderen:
  • Guest

    Tis me ook al eens overkomen. Met die € 25 kan ik best leven hoor, je neemt nou eenmaal zelf het risico om je fiets op een niet daarvoor aangewezen plek neer te zetten. Maar dat ze die fietsen gelijk helemaal naar de Staart brengen vind ik echt burgertje pesten. Is de Dordtenaar te krenterig om zijn fiets op te halen? Mwah, ik zou ook wel eens willen weten hoeveel van die 700 mensen die hun fiets niet op kwamen halen, niet wisten dat hun fiets ergens in een loods op de Staart stond. Wellicht gaan sommige mensen er gewoon vanuit dat fiets weg = gejat.

Nieuwe techniek op Dordt in Stoom

Geplaatst op 3 juni door

Het is nu een week geleden dat de stoomvloot over de Dordtse wateren bewoog. Was het alleen maar oud? Zeker niet. Tussen de mensen, stoomboten en stoomtreinen vloog een drone rond. Dit zorgde voor mooie plaatjes van ons exclusieve evenement.

Lees verder... Reacties (0)

Fluitconcert voor Dordrecht

Geplaatst op 29 mei door

De laatste dag van Dordt in Stoom is aangebroken. Voor sommige mensen een verademing, voor andere een triest moment. Heb je nou gisteren het fluitconcert niet gehoord? Mocht dit het geval zijn dan kan een bezoekje aan Beter Horen misschien geen kwaad, want het geluid reikte ver. Dan kan je het hier nog even terugluisteren […]

Lees verder... Reacties (0)