Gevaar op de loer

Door
9 mei 2013
Reacties (1)

Wanneer de giftreinen voor mijn deur exploderen heb ook ik het recht er iets over te zeggen, al heb ik dat uiteraard altijd. Om het artikel en alle heisa daar omheen voor een ieder samen te vatten: onzinnig gelul van de bovenste beste plank. Het laat eens te meer zien hoe triest het met onze medemens gesteld is, iedereen lult lekker mee en zodra de storm wat gaat liggen houden we straks weer allemaal netjes onze smoel en gaan over tot de orde van de dag.

Feit is dat er in België een trein met kwaadaardig spul is ontspoord, maar ik zie het probleem niet. De Belgen moeten in eerste instantie blij zijn met het ongeval, gebeurt er daar in ieder geval ook een keer iets en ze zijn weer volop in het nieuws. Want laten we eerlijk zijn, dat friet eten en kinderen verkrachten hebben we op een gegeven moment ook wel gezien.

Ondanks dat het bij onze nietszeggende zuiderburen is gebeurd, waar op Herman Brusselmans na nog nooit iets goeds vandaan is gekomen, is toch ons gehele land in rep en roer, en waarom? Omdat de trein ook Dordrecht heeft gepasseerd, verschrikkelijk! Het had ook hier kunnen gebeuren mensen, ook wij hadden de negatieve gevolgen kunnen ondervinden van de vrijgekomen chemische goedjes. Over een jaar hadden de Dordtse vrouwtjes dan een reeks mismaakte kinderen á la Tsjernobyl op de wereld gezet, een meisje met drie armen en een jongen met een lul op zijn voorhoofd. Nu moet ik eerlijk zijn: als ik soms per ongeluk het volk in Dordrecht mag aanschouwen ga ik er van uit dat er een x aantal jaren geleden al wel eens zo’n ramp heeft plaatsgevonden hier, met als epicentrum Zwijndrecht uiteraard, de misbaksels.

Maar goed, omdat het hier dus had kunnen gebeuren, met de nadruk op had kunnen, zijn we boos. Gevaarlijk, scheer je weg enge trein! De trein moet weg maar het is veel te makkelijk gedacht. Dacht iedereen soms dat die trein het enige gevaar is? Denk na, mensen, er ligt nog zo veel meer gevaar op de loer! Heeft iemand bijvoorbeeld wel eens kijkje in de lucht genomen, gewoon even het hoofdje omhoog en ogen richting de wolken? Want wat zien we dan? Juist, vliegtuigen. En raad eens wat er was gebeurd als zo’n zelfde vliegtuig afgelopen Koninginnedag op de Spuiboulevard was geland? Weer correct, iedereen overleden of op zijn minst morsdood. En diezelfde vliegtuigen vliegen verdomme dagelijks over ONS luchtruim heen, waarom pikken we dit nog? Opstand graag, geen vliegtuigen meer boven onze stad, levensgevaarlijk als dat mis gaat.

We worden dus van alle kanten belaagd. Treinen vol troep, joekels van vliegtuigen die met negenhonderd kilometer per uur langs denderen en dan zijn we pas net begonnen. Wat te denken van al dat mishandelde vee, dat ziektes met zich mee brengt? Varkenspest, gekke koeienziekte, q-koorts, weg met die beesten! Jaag ze over de kling, ik wil ze niet meer zien op ons eiland. Daarnaast worden onze kinderen verziekt met gruwelijke beelden op de televisie, het maakt ze tot moordenaars, weg met de televisie. En alcohol en sigaretten, ook niet goed voor de bevolking. Allemaal eruit!

Er zit dus nog maar een ding op: we worden allemaal Amish hier in Dordrecht. Als we niet willen dat we door wat voor moderne uitvinding of slechte invloed dan ook worden beïnvloed dan trekken we ons bij deze terug uit de samenleving. We bouwen houten schuren voor elkaar en neuken onze zus, zoals God het in eerste instantie allemaal bedacht had. We gaan iedere dag naar de kerk en bouwen daarna nog een schuur, zodat we veilig blijven. Ik kijk er nu al naar uit.

Leuk artikel? Deel het met anderen:
  • Jan jaap

    Oké, zo is het en niet anders! Mooi geschreven.