Gewonnen in Helmond? Echt…?

Door
23 oktober 2015
Reacties (0)

Verwarring en ongeloof. Ik had een heel ander verhaal in mijn hoofd zitten. Helmond Sport uit, de meeste gedachten die dan boven komen drijven zijn niet echt positief. Verloren periodetitels, penalties tegen in blessuretijd en meestal koud en guur weer. Na de eerste helft paste deze wedstrijd naadloos in dit rijtje en deze column had zichzelf al bijna geschreven. Maar toen wonnen wij ineens…

De eerste helft stond niet bepaald bol van de actie. Een kansje voor Roorda en een kansje voor Van de Sande, het was niet veel soeps. Dordt had veel balbezit, maar kwam niet veel verder dan wat geschuif tussen de verdedigers. Ook Te Loeke werd regelmatig met de bal opgescheept. In de 41e minuut kon Justiana vrijuit opstomen en de bal in het netje achter de Dordtse keeper deponeren. Het niet massaal toegestroomde publiek schrok wakker, het uitvak vloekte net iets harder. “Zie je nou wel”, “Je ziet het aankomen” en “Daar gaan we weer”, het is een greep uit de gehoorde commentaren. Deze column hoefde enkel nog te worden aangevuld met de einduitslag.

Maar zo makkelijk kom je er als volger van FC Dordrecht niet vanaf. In de tweede helft ontbrandt onze FC en veert ook het uitvak eindelijk op. Het gevoel dat er toch iets te halen valt, wordt sterker en sterker. Zeker als Rangelo Janga een voorzet van Jeroen Lumu in de touwen jaagt. De column wordt denkbeeldig tot een grote prop verwerkt. Na de gelijkmaker is het echter Helmond Sport dat kans na kans krijgt om de voorsprong weer te pakken. Goed keeperswerk, maar voornamelijk het houtwerk staat dit in de weg. Tot driemaal toe wordt de paal of lat geraakt, tot opluchting van alles wat Dordts is. Zal ik dan toch nog mijn gelijk halen? Met nog vijf minuten op de klok wordt een matig schot van Arias tot voorzet gepromoveerd door Rangelo Janga die de bal oppikt en de keeper omspeeld en scoort!

De resterende minuten kruipen voorbij en de thuisploeg probeert met man en macht nog een punt te halen. De Dordtse defensie schiet bal na bal de atmosfeer in boven Helmond en bij een vrije trap wordt de bal direct richting de cornervlag gespeeld. Na het laatste fluitsignaal van de Belgische arbiter, eindigt de wedstrijd in het hoekje voor het uitvak. Waar iedereen juicht, baal ik. Mijn column ligt inmiddels tussen de coniferen achter het doel, overnieuw beginnen!

Foto: Twitter FC Dordrecht

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)