Gewoon nog even wennen

Door
15 augustus 2015
Reacties (0)

Emmen uit: na het faillissement van Veendam is dit de verste uitwedstrijd voor FC Dordrecht supporters. Je kan het maar gehad hebben moet een toch flink aantal van hen gedacht hebben. Traditiegetrouw winnen we niet in Emmen. Op de heenreis was het gespreksonderwerp dan ook welke oud-speler van FC Dordrecht de grootste kans maakte om te scoren tegen zijn oude ploeg. Erixson Danso of Rick ten Voorde. De meeste mensen zouden hun geld op Erixson Danso gezet hebben.

Het was wel weer even wennen na zo’n seizoen eredivisie. Voor de spelers die nog maar 1 echte wedstrijd samen hadden gespeeld, maar ook voor de supporters die weer zonder verplichte uitkaarten en combi’s op pad mochten. De wedstrijd begon aardig met kansen over en weer. De eerder genoemde spelers van Emmen waren gelijk gevaarlijk maar ook Dordt hield het doel van Emmen scherp in het vizier. Vooral de kans van Jeroen Lumu mocht er zijn: een prachtige omhaal die helaas op de paal uiteen spatte. Niettemin bleef het 0-0 tot aan de rust. Een mooi moment om even bij te praten met een aantal Dordt supporters die zich hebben gevestigd in het noorden van het land.

Na rust waren wij zeker niet minder dan de ‘rood witten’, Dordrecht kreeg opvallend veel hoekschoppen. Maar het was – we hadden het op de heenweg al voorspeld – Erixson Danso die de score opende via een aardige actie zoals we die van hem kennen: 1-0 precies op het uur. Het zou volgens de spelers en trainer hands geweest zijn. Even later waren er weer protesten voor hands bij een doelpoging van FC Dordrecht, maar weer wilde de scheidsrechter er niet aan. “Wat een Pipo” hoor ik iemand naast me verzuchten. Zo’n scheidsrechter moet waarschijnlijk ook even wennen aan het nieuwe seizoen zullen we maar zeggen. FC Dordt ging op zoek naar de gelijkmaker waar het gezien het spelbeeld wel recht op had. Ook de supporters gingen er nog even achter staan , maar de stand veranderde niet meer dus zat er niks anders op dan de spelers te bedanken en de terugreis te aanvaarden.

Dat we niet de enigen zijn die nog even moeten wennen aan de Jupiler League blijkt wel uit de ranglijst. Zo vinden we een mededegradant terug op de 19e en dus laatste plaats. Oppersupporter Jan wist het ons fijntjes te melden in zijn speech. Gelukkig blijven sommige dingen gewoon vertrouwd.

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Over Almere City (marketing)

Geplaatst op 11 april door
almere city FC

Denkend aan Almere City, zie ik de tekst op de stoep voor de ingang van het uitvak: “Welkom in de Almeerse Hel”. Vergeleken met de vreselijke slogans die sommige gemeentes zich veroorloven (“Doe het in Dronten”, “Eenmaal, andermaal, Stadskanaal”) in ieder geval een kreet die de spijker op de kop slaat. Alhoewel, meestal is het […]

Lees verder... Reacties (1)