God is een eekhoorn

Door
1 april 2016
Reacties (3)

De politie is, vanwege de terreurdreiging, continu aanwezig op het station. Alsof die Ragga-terroristjes ons eiland kunnen vinden. De extra bewaking is vooral om ons een veilig gevoel te geven, het zal onze veiligheid nauwelijks vergroten. De kans dat de straatprijs van de Postcodeloterij zevenmaal achter elkaar in Dordrecht valt is groter dan dat een terrorist zichzelf opblaast in dit provincieplaatsje. Bovendien verwacht ik ze eerder op echt drukke plekken zoals het Riwal Hoogwerkers Stadion (probeer dat maar eens te vinden, Abu Bakr al-Baghadi).

De paasfilm

Noem me naïef, maar ik had dit paasweekend behoefte aan extra verstrooiing. In Kinepolis loop je minder gevaar dan in de rechtbank en is geen extra politiebeveiliging. Met the Revenant ontstaat een nieuw seizoens-genre, de paasfilm. Gooi de lijdensweg van Christus en Dances with wolves in een blender en Leonardo Di Caprio is de nieuwe verlosser, en (spoiler-alert) god is een eekhoorn. De kruisweg van Jezus in een nieuwe jas.

Matthäus passion

Hoe afschuwelijk wij het geweld in Brussel ook vinden, tegelijkertijd is er ook iemand die het lijden van de zelfmoordterrorist vereert. Onmogelijk voor te stellen maar misschien is de lijdensweg van Najim Laachraoui wel de paasfilmhit van 2066. Wanneer iemand mij kan garanderen dat ik dit kan voorkomen door ieder jaar een live uitvoering van de Matthäus Passion bij te wonen dan ben ik daar dit jaar mee begonnen.

Deze blogpost is als column afgelopen woensdag in de Stem van Dordt verschenen

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)