Goe weer geweest…

Door
19 september 2015
Reacties (0)

Er zijn soms van die wedstrijden waarover je na afloop tegen het in spanning wachtende thuisfront niets anders kan zeggen dan “Het heeft vandaag goe weer geweest”. VVV thuis was niet zo’n wedstrijd.

Van mooi weer was namelijk geen sprake. Het ging regenen. Gelukkig heb je daar op de comfortabele tribunes van de Krommedijk weinig tot geen last van. En omdat deze regenbui, zonder wind, recht naar beneden viel kon je keurig bepalen op welke trede van de tribune je nat werd en op welke trede je droog kon staan.

Bij gebrek aan spektakel voor de beide doelen begon, tijdens de tweede helft, de angst dat het na het laatste fluitsignaal nog steeds een natte bedoening zou zijn zich langzaam aan meester te maken van het publiek. Gesprekken over het weer en de nakende thuisreis werden minder en minder onderbroken door de bekende aanmoedigende kreten.

En dat terwijl het de hele avond al niet echt een heksenketel was. Van de oeh’s en ah’s die zo kenmerkend zijn voor bijna-doelpunten was nauwelijks sprake. De scheidsrechter kon niet in luide en duidelijke bewoordingen bekritiseerd worden omdat de man gewoon goed zijn werk stond uit te voeren. Ook de supporters uit Venlo waren met te weinig voor een goed potje samenzang. Alhoewel daar dan wel de opmerking bij hoort dat je ze dan toch niet zou verstaan. Onze eigen spelers deden hun best, het veldspel was goed. Dus ook hier geen reden voor kwaadheid, verdriet of andere emoties.

Kortom…  FC Dordrecht – VVV was een wedstrijd waar je je in alle opzichten dus compleet niet druk om hoefde te maken. Het hoogtepunt van avond was de rust. Bij de penalty’s schoot een klein meisje de bal nonchalant in de rechterbovenhoek.

Is, met de wetenschap dat er op zo’n avond ook op thuis op de bank naar K3 zoekt K3 gekeken kan worden, er ook een openingswedstrijd van de WK rugby op TV is en dat je op de Xbox met Destiny nog steeds niet al je karakters op level 40 hebt zo’n avondje Dordt dan een verloren avond geweest?

Welnee!

Er zijn veel ergere dingen dan futloos verliezen, of kansloos gelijkspelen. Er komt, bijvoorbeeld, een dag dat er opeens wel vijf in gaan en je er niet bij bent. Dat is vele malen erger. Als je er niet bij bent geweest toen alles wel lukte, baal je een hele week. En die spanning, hoop en voorpret maakt het de moeite waard om iedere keer weer terug te komen.

“Goe weer” was het dus niet vandaag. Toch heb ik maandag mijn collega’s bij de wekelijkse weekendbespreking bij het koffie-apparaat wat over deze wedstrijd te vertellen. Eén zin is genoeg. Met een “Frits van Turenhout”-stem zal ik dan roepen:

“FC Dordrecht – VVV Venlo, null – null”

Leuk artikel? Deel het met anderen: