Heb jij een mooie wasmachine?

Door
29 juli 2014
Reacties (4)

SlowTV. Volgens iDordt eindbaas Scharco dé nieuwe trend die over is komen waaien vanuit Scnadinavië. SlowTV, dat klinkt natuurlijk te suf voor woorden en geloof me, dat is het ook.

Laat me je wat meer vertellen over dit fenomeen. SlowTV gaat om urenlange films van supersaaie dingen om te doen, en dus nóg saaier om naar te kijken. Denk hierbij aan het vooraanzicht van een wasmachine die draait, iemand die iets oefent, een visser, een kozijn dat geverfd wordt, een oma die een puzzel maakt, wachten op de bus en ga zo maar door. iDordtTV (te zien op RTV Dordrecht, het medium waar wij onze wanjournalistiek nog even doortrekken) wil graag een nacht lang SlowTV uitzenden en daar hebben we jouw hulp bij nodig!

Heb jij een supermooie wasmachine? En wil jij best wel filmen hoe je een wasje draait? Stuur het filmpje naar ons op! En nee, het hoeft geen expresswasje te zijn, we ontvangen graag een opname van je volledige wasbeurt, inclusief voorspoelen en extra centrifugeren. Heb jij een nieuwe piano en probeer je een ingewikkelde compositie uit je hoofd te leren? Zet de camera op je vingers en/of de bladmuziek en stuur het op! Heb je zelf nog betere ideeën voor de meest saaie televisie die je kunt bedenken? Alles is welkom in het afvoerputje van de Dordtse journalistiek dat wij ons e-mailadres noemen: redactie@idordt.nl.

Mocht je willen weten wat het nut is van SlowTV? Doe je ogen dicht (eerst even verder lezen) en stel je voor dat je net terug komt van een wilde stapavond in het Dordtse, een tosti bouwt en een liter water achterover klokt om een kater te vermijden. Vervolgens zet je de tv op kanaaltje 31 en kun je een uur lang genieten van filmbeelden van yoga oefeningen in het Wantijpark. Lijkt me duidelijk. Doei.

Leuk artikel? Deel het met anderen:
 • NeytAndText

  Die liter water helpt nooit helemaal, de droge bek en lichte hoofdpijn zijn onvermijdelijk. Enfin, Slow TV… Sinds een jaar of acht is de ASMR-komnjoenittie actief op YouTube. Ga niet uitleggen wat ASMR is, Google is je beste vriend, maar denk in de lijn van Bob Ross. Wie keek er naar Bob Ross vanwege diens werkelijk fantastische artistieke kwaliteiten? Mensen met met getufte kussens. Maar ik zocht The Joy of Painting op om via Ross’ rustige penseelstreken -tiny little circles- en dito stemgeluid -happy little clouds- in een meditatieve staat te belanden. ASMR-filmpjes kunnen hetzelfde effect opleveren. Aldus beloert men een half uur een mevrouw die met zorgvuldige, trage bewegingen handdoeken vouwt. Tergend langzaam waterglazen vult. Met een kwastje haar onderarm en hand bestrijkt. Het haar van een vriendin vlecht. Fluisterend je oren onderzoekt. Op gedempte toon inschrijvingen voor een dagje in de spa verricht. Met haar nagels op plastic doosjes tikt. Japanse snoepjes bespreekt. Let wel, apathie is het gevolg, maar dat geeft niets. ASMR-filmpjes zijn de ultieme Slow TV.

  • Mignon

   Ik zou ASMR heel graag willen verdedigen, want om eerlijk te zijn maak ik er vaak gebruik van. Ik kijk er alleen niet naar, maar luister het met een goede koptelefoon als ik niet kan slapen. Mocht je je cynisme nog verliezen, neem dan een kijkje op het kanaal van mijn favoriete fluisterkoningin. Zowel in Russisch als Engels beschikbaar. http://www.youtube.com/user/GentleWhispering

   • NeytAndText

    Aaah, Maria! ‘k Doelde inderdaad deels op die Russisch-Amerikaanse hypnokoningin. Onmisbaar voor de insomniac. Er was dan ook geen sprake van ironie of cynisme, hoor, ik ben een ontzettende fan van goede ASMR-video’s. Whispers Red is trouwens ook aan te bevelen. Dus: waarom geen late night non-stop ASMR op iDordtTV?

 • KwikenKwak

  Al een tijd niet gekeken, maar de gemiddelde RTV Dordrecht tvuitzending leek toch ook behoorlijk “slow Tv geniek”….”in gesprek met..”, en de obligate slaapwandeling met duizelingwekkend trage camerashots…

iDordt.tv 10 december

Geplaatst op 10 december door

Met: 01:16 Picturaprijs 2013 03:44 Grote prijs van Nederland – Brandwerk 08:53 DE STAD in de Stad in de stad 12:56 Inam project – Zugaben 15:34 Hoog water – Peter M. van der Linden 18:18 Helder als koffiedik – Sammy Balistreri 20:02 Gravy – Black Top @Dolhuis

Lees verder... Reacties (1)