Het Snelle Schrijven

Door
30 oktober 2014
Reacties (0)

Mensen hebben haast tegenwoordig. Niemand heeft tijd voor iemand en de rest eigenlijk ook niet. Druk, druk, druk, hoor je dan. Of oprotten. Een goed gesprek zit er in ieder geval niet meer in, alles moet in steekwoorden en rap een beetje. Vandaar dat ik presenteer: Het Snelle Schrijven (HSS). Nieuws, opinie, kennis en vermaak in een notendop. Een beknopte en allesomvattende multifunctionele tekst voor de haastige lezer.

Nieuws: Verwarde man uit Zwijndrecht verkracht geit op kinderboerderij. Geit eist schadevergoeding.

Sport: Doelpuntloze wedstrijd zonder hoogtepunten achteraf geen zak aan.

Weer: Hier en daar zon, daar waar geen zon waarschijnlijk bewolkt. Eventueel nattigheid.

Discussie: Zwarte Piet, wel of niet? Oplossing man 1: alle Pieten het land uit. Oplossing man 2: alle donkere mensen het land uit. Felle discussie ontstaat, argumenten over en weer. Uitkomst: niemand het land uit, niemand het land in, moeilijk verhaal, we stellen de boel nog een jaartje uit.

Mop van de dag: Een Belg, een Fransman en een Duitser lopen een bar binnen. Zegt de barman: “Is dit een mop ofzo?”

Anekdote: Liep ik gisteren in de supermarkt, kwam ik er achter dat ik mijn boodschappenlijst vergeten was. Kom ik bij de kassa, blijkt ook nog eens dat ik helemaal geen geld bij me had. Wat een geluk bij een ongeluk. Niets kopen en dan ook geen geld hebben om niets te betalen. Wat een verhaal.

Kennis: wat is staal? Wikipedia: Staal is een legering bestaand uit ijzer en koolstof. De term staal wordt met name gebruikt voor ijzerlegeringen met een zodanig beperkt koolstofgehalte (typisch minder dan 1,9%) of gehalte aan toevoegingen als chroom, dat ze warm vervormd kunnen worden. Hierin onderscheidt staal zich van bijvoorbeeld gietijzer, dat een hoger koolstofgehalte heeft.

Gedichten: op veler verzoek een nieuw gedicht en het heet ‘boekhouden’:

Ik leen die boek in bieb in stad

Ik nooit eerder boek gehad

Ik vin mooi, deze is gouden

Ik ga die boek zeker houden

Zo, dit was Het Snelle Schrijven en daar zult u het mee moeten doen.

Leuk artikel? Deel het met anderen: