Het werd slechts 7-0

Door
25 augustus 2015
Reacties (0)

Het is niet leuk bij NAC. Tenminste, niet als je club er moet spelen en je als supporter tijdens de wedstrijd wordt opgesloten in een hok dat veel weg heeft van zo’n kooi waarin dubieuze, dictatoriale regiems hun politieke tegenstanders laten berechten. Het entree, na een rit met de supportersbus over een moedeloos lelijk bedrijventerrein, deed mij denken aan een bezoek dat ik eens bracht aan Stillwater Prison, een zwaarbeveiligde gevangenis in de buurt van Minneapolis, waar ooit de Jamesgang gevangen zat. Ook de fouillering deed denken aan die Amerikaanse bajes: iemand moest haar fietslampjes inleveren. Wat je in die kooi met fietslampjes voor kwaad kunt aanrichten weet ik niet, maar regels zijn regels.

Voor FC Dordrecht is het Systeem de regel. Het Systeem dat aantrekkelijk en spannend voetbal moet opleveren. Het Systeem dat soms werkt, dan promoveer je, en soms niet, dan degradeer je. Het Systeem valt en staat met wie er in past. Lopen er in de selectie te veel spelers rond die niet in het Systeem passen, dan kun je door je tegenstander worden afgemaakt. FC Dordrecht werd door NAC afgemaakt, ondanks dat het dapper keer op keer in de aanval ging. Petje af voor de motivatie en werklust van de spelers, maar de verdediging was zo lek als een zeef. Zeker nadat Lima Dordt een slechte dienst bewees door op domme wijze tegen een rode kaart aan te lopen. Dat doet hij helaas wel meer.

Zijn de spelers nog onvoldoende gevormd voor het Systeem? Dat is niet ondenkbaar, het seizoen is nog jong en trainer Harry is nog maar net terug in de Tempel der Beschaving. De tijd zal het leren en mocht het niet lukken deze selectie in te passen, dan moet er misschien eens goed worden nagedacht over het Systeem, want we willen niet wegzinken in het afvoerputje van de Jupiler League.

Voor het duel begon scheen even de zon, tussen de regen- en donderbuien door. Een voorteken, voor de thuisclub, die voor de rust op 2-0 voorsprong kwam. Dordt bleef na de rust lekker aanvallen, maar zonder resultaat. Gretigheid en slordigheid gingen hand in hand. Het werd daarna al snel 3-0. Het leek Dordt mentaal niet te deren, maar zonder noemenswaardig tegenspel achterin konden we de 4-0 noteren. Na de afgang van Lima werd het prijsschieten op het Dordtse doel. Het werd slechts 7-0. Geen ramp zo vroeg in het seizoen, maar wel een bloedneus waaruit snel lering moet worden getrokken.

Rest ons nog de scheidsrechter. Daar mag je tegenwoordig niets meer van zeggen, want dan schelden ze je uit voor Calimero. Over s’ mans prestatie zwijgen wij daarom, zij het tandenknarsend, discreet.

Foto: Elisa Kuster

Leuk artikel? Deel het met anderen: