Het wordt niet Dordtser dan dit

Door
17 maart 2016
Reacties (0)

Waar ik het meest van houd van Dordrecht is de natuur, welke zich op een verrassende manier presenteert. Er is water dat me fascineert. Maar ik heb het niet over open water zoals een rivier of een oceaan, ook al zijn deze ook mooi, ik heb het over kanalen, sloten en vijvers welke je midden in de stad vindt. Ik heb foto’s gemaakt elke keer als ik verrast werd bij zoiets. En ik gebruik het woord “verrast”, omdat je ze vindt naast een drukke weg bijvoorbeeld. Aan de linkerkant heb je de geluidsverontreiniging van de voertuigen en aan de rechterzijde de schitterende wandelpaden omgeven door natuur en water.

Je mag alles zeggen over de schoonheid van de kanalen in Amsterdam en Utrecht – ze zijn inderdaad schitterend – maar ik geef de voorkeur aan de kleine stroompjes die je overal in Dordrecht vindt.

Viottakade

1- De eerste die ik zag toen ik naar Dordrecht kwam was de Viottakadevijver. We fietsten naar de stad en het moment dat we rechtsaf de Viottakade op reden, was ik verwonderd. Hoe gelukkig om zo’n uitzicht te hebben vanuit je woonkamerraam elke dag! Het wordt niet verrassender dan dit:

01 VIOTTAKADE

Twintighoevenweg

2- Mijn tweede favoriet is de sloot langs de Twintighoevenweg. Het is een kalme straat, met zelfs een weilandje met schapen (Het schapenlandje), een paar minuten van het drukke centrum. Het wordt niet idyllischer dan dit:

02 TWINTIGHOEVENWEG3

Talmaweg

3- Dit was echt een verrassing. We gingen boodschappen doen en terwijl we over de Talmaweg fietsten, zag ik dit oude kasteel (Crabbehoff) omgeven door een gracht. Het wordt niet meer Europees dan dit:

03 TALMAWEG1

Mariastraat

4- Deze is heel dichtbij de Twintighoeveweg. Het is de waterpartij aan de Mariastraat. Ook hier rijden veel auto’s, maar je hebt de rustgevende natuur waar je reigers stil kunt zien staan, al jagend. Het is niet natuurlijker dan dit:

04 MARIASTRAAT

Er zijn nog veel meer voorbeelden als deze. Feitelijk, het maakt niet uit waar je in de stad bent, je komt altijd wel een langs een vijver of een sloot. En wanneer je dat doet, stel ik voor om even te stoppen en de omgeving in je op te nemen. Adem diep in en geniet. Het wordt niet Dordtser dan dit!

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)