Hoe dichter bij Dordt…

Door
19 april 2016
Reacties (4)

Elke week opnieuw vind ik het lastig om weer iets te bedenken wat over Dordt gaat. Ik denk zelf dat dit vooral komt doordat ik te gefixeerd ben op het onderwerp. Vandaag heb ik besloten om eens te denken aan wat Dordt mist. Dordt is al hartstikke tof naar mijn idee, maar toch hoor ik om me heen heel vaak gezeur over van alles dat er mist.

Where to go?!

Zelf heb ik soms ook avonden dat ik geen idee heb waar ik heen moet, als ik écht ff lekker wil dansen zonder tussen Alcazar-publiek te zitten. Dusja, dan maar weer naar Rotterdam (waar overigens geen nachttreinen meer vandaan rijden dus een nacht rondzwerven in Rotterdam na het uitgaan bij inbegrepen is).

Kom maar op met die dierentuin

Maar wat mist er nou écht? Is het dat overdekte skatepark, die ene discotheek die tot 7 uur in de ochtend open is, of een dierentuin of pretpark? Is het een hogeschool of zelfs een universiteit? Is het een tram of metro? Zullen mensen überhaupt ooit ophouden met zeuren over wat er mist?

Investeren in belangrijke dingen

In elk geval weet ik wel dat ik het soms niet eens ben met de dingen waar in wordt geïnvesteerd. Zoals dat gedoe wat ze nu bij de visbrug willen doen. De bedragen die ik langs heb horen komen die daaraan uit gegeven gaan worden vind ik ronduit belachelijk. En dat terwijl er zoveel leegstand is, waar dat geld misschien beter in gestoken zou kunnen worden om ondernemers te stimuleren.

Dag Dordt

Hoe dan ook ga ik ook weg uit Dordt zodra ik ga studeren. Of ik ooit terug kom is maar de vraag. Misschien dat een deel van bovenstaande punten het aantrekkelijker zouden maken voor me om terug te komen, ik weet het niet. Wel ben ik heel benieuwd naar jullie ideeën over wat Dordt nou zo leuk maakt, of leuker zou kunnen maken! (En ideeën om over te schrijven zijn ook altijd welkom)

Leuk artikel? Deel het met anderen:
 • Kees Klok

  Dordrecht zou in ieder geval een University College (en dan liberal arts, niet dat onhaalbare idee over techniek) moeten hebben. Verder is er wel veel te doen, zoveel, dat ik vaak moeilijk kan kiezen, maar meer studenten in de stad is essentieel voor de sfeer en de culturele ontwikkeling.

  • Denkend aan Holland

   Helemaal mee eens. Met de constatering dat er te weinig hoger onderwijsaanbod in deze stad zit heeft t huidige college, maar ook de rooie voorganger, veel te weinig gedaan.

 • PieterWolters

  Het grootste probleem in Dordrecht is dat mensen niet willen of kunnen accepteren dat we maar een provinciestadje zijn, of in het gunstigste geval een “buitenwijk” van Rotterdam (je zit vanuit Dordrecht trouwens sneller in het centrum van Rotterdam dan van de officiële Rotterdamse buitenwijken).

 • Matthijs Muilwijk

  Ik denk dat het begint bij de starre bewoners in de binnenstad.

  Hoe gek is het dat in een pand waar altijd een discotheek gezeten heeft, er weer een discotheek opent die gelijk zijn deuren mag sluiten omdat er bezwaren tegen de vergunning zijn, en een kroeg, die vele malen meer herrie maakt, recht er tegenover (ja, wel 6 hele meters) gewoon zijn gang kan blijven gaan…

  Tja, met dat beleid krijg je nooit studenten in je stad, en slaat de sfeer dood… (Uiteraard ook door het verkassen van de poptempel naar een achteraf gelegen plekje, enz…)