Hoe zit het met Albert Sok?

Door
2 juli 2014
Reacties (3)

Misschien staat er vandaag al een rectificatie in AD-De Dordtenaar, hopelijk in vette chocoladeletters. Ik weet het nog niet. Ik koop mijn kranten altijd los en ben de deur nog niet uit geweest. We zien het straks wel, maar het gaat mij minder om de blunder van gisteren, al is een welgemeend excuus richting Jaap Mol, de eigenaar van Visser’s Poffertjessalon wel op zijn plaats. Mij gaat het vooral om de journalist Albert Sok.

Allereerst: waar slaat dit op? Op een artikel, gisteren, op de voorpagina van AD-Drechtsteden, het regionale katern, met de titel ‘Weer mis na wedstrijd.’ Daarin wordt verslag gedaan van de knokpartij op de Groenmarkt en het Scheffersplein na de wedstrijd van Oranje, op zondagavond. In het stuk, geschreven door Albert Sok, komt Diana van Etten van Scheffers Huyskamer aan het woord. Even later blijkt Diana van Etten woordvoerster te zijn van een zekere Vissers. Bedoeld wordt Visser’s Poffertjessalon, voorheen van de familie Visser, niet van de familie Vissers’s, maar dit terzijde. In vette letters wordt een uitspraak van politieagent Grootenboer naar voren gehaald, die zou hebben gezegd dat de bezoekers van Vissers (sic) niet voor rede vatbaar waren. Even later staat in het artikel dat Grootenboer zegt dat de bezoekers van Scheffers Huyskamer absoluut niet voor rede vatbaar waren.

Dan ga ik mij als lezer een paar dingen afvragen:
Is Albert Sok een onzorgvuldige, slordige journalist die maar wat op zijn computer rammelt zonder het resultaat nog eens door te lezen?
Was Albert Sok eigenlijk wel ter plaatse of heeft hij zijn verhaal uit de tweede hand?
Als hij ter plaatse was, is het hem dan werkelijk niet opgevallen dat Vissers’s Poffertjessalon wegens vakantie is gesloten en dat er dus helemaal geen bezoekers van Visser in de buurt waren? (In tegendeel, ik zat op dat ogenblik met de baas en een groepje stamgasten van Visser in tapasbar ‘T Vlak).

Ik ken Albert Sok niet, anders dan menig collega van AD-De Dordtenaar heb ik hem nooit in Visser ontmoet. Dat kan aan mij liggen, ik kom er vaak, maar zit er nu ook weer niet van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Op vrijdagavond komt er geregeld een clubje journalisten borrelen.  Misschien moet Albert Sok eens met zijn collega’s meekomen om het goed te maken met Jaap Mol. Misschien moet hij ook zijn eindredacteur meenemen, want het komt weleens voor dat eindredacteuren in een stuk gaan klooien en de journalist daarna voor joker staat. Ik weet niet of dat hier zo is, het zou kunnen. In ieder geval zou het goed zijn om te zien dat de bezoekers van Visser altijd voor rede vatbaar zijn.

Leuk artikel? Deel het met anderen:
 • Kees Klok

  Tijdens mijn ochtendwandelingetje de krant gekocht. Gelukkig een rectificatie, hoewel niet in chocoladeletters.

 • iDordt MAX

  Nou nou wat een drama. Erg hoor, dat een bevriende kroegeigenaar een keer abusievelijk vermeld staat als rellentent. In de rest van t verhaal staat toch de hele tijd S. Huyskamer? ShabuShabu heeft meer reden om niet blij te zijn…

 • Kees Klok

  Ik kreeg vandaag een telefonische reactie op dit stuk, van iemand van AD-De Dordtenaar. Hij gaf antwoord op mijn vragen. Nee, Albert Sok is geen slordige journalist die zomaar
  wat uit zijn computer ramt. Nadat hij zijn stuk had ingeleverd heeft iemand bij de krant er nog eens naar gekeken. Dat is te doen gebruikelijk, maar het is voor een journalist wel heel vervelend als die iemand dan twee keer Poffertjessalon Visser en Scheffers Huyskamer door elkaar haalt. Het is ook geen toonbeeld van zorgvuldig redigeren. Het stuk is Albert Sok daarna niet meer onder ogen gekomen. Het was de andere morgen voor hem evenzeer schrikken als voor de eigenaar van Visser. Albert Sok treft dus geen blaam, de krant heeft het boetekleed aangetrokken en de fout gerectificeerd. Of er ook nog een bos bloemen naar Jaap Mol gaat ben ik vergeten te vragen.

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)