Hoeveel mensen in jouw omgeving hebben zorg nodig?

Door
3 oktober 2014
Reacties (1)

Idordt is opgericht onder het motto ‘omdat we iets te zeggen over Dordrecht’. Dat komt mooi uit, want aanstaande maandag 6 oktober valt er een hoop te zeggen over Dordrecht. Het is het lokale CDA namelijk gelukt om het landelijke kopstuk Mona Keijzer naar Dordrecht te halen. Mona is woordvoerder Zorg en laat dat nou precies het onderwerp zijn waar wij de laatste tijd allemaal wel iets over te zeggen hebben.

Er valt dan ook niet te ontkomen aan de continue mediastroom over onduidelijkheid, bezuinigingen en decentralisaties. Ja, de gemeente gaat iets te zeggen krijgen over de zorg. Maar nee, het gros van de financiële besluitvorming komt niet mee over. Den Haag houdt op alle fronten een stevige vinger in de pap. Dit betekent heel concreet dat alleen partijen die ook in de Tweede Kamer actief zijn, invloed hebben op de verdeling van het geld in de zorg. De kwaliteit van de zorg in onze wijken hangt af van de besluiten in de Tweede Kamer.

mona keijzerAls we met elkaar willen dat de zorg goed wordt geregeld, dan is het zaak om Tweede Kamerleden voorbeelden te geven van dingen die in de praktijk goed of slecht uitpakken. En andersom is het zaak dat Tweede Kamerleden terechte vragen beantwoorden van mensen die zich zorgen maken over hun situatie. Daarom organiseert het CDA  een openbare bijeenkomst, gewoon in de wijk. Iedereen die iets te zeggen heeft over de zorg krijgt de mogelijkheid om iets aan te kaarten. Ook iets te zeggen over de zorg die jouw familieleden krijgen? Kom dan op 6 oktober om 20.00 uur naar De Gravenhorst, Vijverlaan 1002 in Dubbeldam.

19.30-20.00 Inloop met gratis koffie en thee.
Aanvang
20.00 uur:  Paul van Gennip (Directeur Het Parkhuis) over de ontwikkelingen in de ouderenzorg.
20.10 uur:  Jaap van Asch (Voorzitter De Gravenhorst) over het bouwen van zorgappartementen.
20.20 uur: Mona Keijzer over de toekomst van de zorg.

De avond eindigt omstreeks 21.30-22.00 uur, afhankelijk van of iedereen die dat wil een vraag heeft kunnen stellen.

Leuk artikel? Deel het met anderen:
  • Mignon

    Hahaha, ik vraag me wel af hoe je bij deze afbeelding komt! 😉

Politiek en jongeren; een giga kloof

Geplaatst op 2 februari door
11061725_387191101451468_6300752467928732746_o

Jaja, het is zover, Dordrecht heeft weer een Jongerenraad. Ooit is die er al geweest, maar die is tussendoor weer weggeweest en dit is weer een nieuw initiatief. Er wordt nu nog vooral gekeken naar hoe de raad in elkaar zal gaan zitten en wat er precies bereikt kan worden, maar het is hoe dan […]

Lees verder... Reacties (0)

Dordrecht staat achter verwelkomen vluchtelingen

Geplaatst op 15 september door

Het vluchtelingenprobleem werd vorige week in de gemeenteraadscommissie aan de orde gesteld. Meerdere partijen vinden dat er een opvang moet komen. Om alvast iets te kunnen doen deed Dordrecht mee aan de landelijke actie: ‘… Verwelkomt’. En dat bleek een goede zet.Iedereen was zaterdag welkom om welkomstpakketten af te geven om hiermee duidelijk te maken dat ook […]

Lees verder... Reacties (12)