iDo week 34

Door
18 augustus 2015
Reacties (0)

Iedere week lees je hier over aankomende feesten, concerten en evenementen. iDordt heeft speciaal voor jou een selectie gemaakt van de leukste activiteiten deze week! Als we iets vergeten zijn kun je het ons hier laten weten!

Week 34 (18 augustus t/m 24 augustus)

Woensdag 19 augustus, Dillinger Escape Plan – Bibelot

Voor wie het wel wat harder mag: Dillinger Escape Plan, de grondleggers van de zogenaamde mathcore en brengt een combinatie van hardcore punk, grindcore, jazz en metal in de breedste zin van het woord. De muziek refereert naar het Mahavishnu Orchestra, de laatste albums van Death, het debuut van Cynic, Helmet en het progressieve werk van Rush. Met features in onder andere the Rolling Stone en the New York Times, Billboard chart statussen en optredens in verschillende televisie shows is The Dillinger Escape Plan een van de meest invloedrijke bands in de scene. Bovenal is tDEP een fenomenale live band.

Zaal opent om 19.30 uur en een kaartje kost € 20,-

Vrijdag 21 augustus, Freddy Moreira – Café de Tol

Freddy Moreira, bekend van o.a. “Blackberry Ping Song” staat vanavond in Café de Tol. De deuren openen om 21.00 uur en het feestje duurt tot 05.00 uur. Voor meer informatie, houdt het evenement op Facebook in de gaten!

Zondag 23 augustus, Rockabilly Square – Statenplein

Je waant jezelf daar helemaal in de jaren ’50 deze zondag wanneer het Statenplein wordt omgetoverd tot Rockabilly Square. Muziek, kraampjes, eten, oldtimers, modeshows en meer, helemaal in stijl van de jaren ’50!

Optredens:
Wild Mae West is een band in de stijl van The Stray Cats, die begin jaren 80 de rock-a-billy sound glans gavencompleet met de vetkuif. The Wanderers brengen muziek van Elvis Presley en Ritchie Valens.Golly Gosh Darn komt met een geheel eigen repertoire. En Cactus Cowboys speelt rock-a-billy muziek in onze eigen taal.

Tijd: 12.00 – 20.00 uur

Rockabilly Square

Maandag 24 augustus, Soul Xtreme – Palm Parkies

De állerlaatste avond Palm Parkies van dit jaar! Nog één keer heel hard genieten van de barbecue, je vrienden en de muziek in het Wantijpark met Soul Xtreme. Soulxtreme, een soulband opgericht in 2009 door een aantal muzikanten uit Rijen. Gitarist Edward van der Wegen en saxofonist Bart de Weert waren het er al meteen over eens; dit project kon alleen slagen als er ook blazers van de partij waren. De blazers geven de kers op de taart en zijn onmisbaar voor een goed stuk soulmuziek.De band is nu, een aantal wisselingen later, volledig!Ze zijn helemaal op elkaar ingespeeld en dit heeft als resultaat dat ze naast de bekende nummers van onder andere Stevie Wonder en Aretha Frankling en Chiq, ook best een stukje kunnen improviseren. Hun motto: plezier en goede muziek samenbrengen, heeft hen gemaakt tot de fantastische soulband die ze nu zijn. Dat wordt op PALM PARKIES genieten van een toffe sfeer en vette soul.

Leuk artikel? Deel het met anderen: