iDordt recenseert: Infloyd

Door
10 januari 2016
Reacties (4)

Zo’n anderhalf jaar geleden schreef ik mijn laatste recensie voor Idordt. Midden in een burn-out periode kreeg ik de woorden niet meer uit mijn hoofd na een concert. De muziek bleef echter en het was als vanouds mijn levenselixer die o.a. hielp om deze periode door te komen. Gisterenavond dus bij Infloyd maar weer besloten om mijn ervaring onder woorden te brengen.

 

P1050802 (2)

Ik weet nooit meer welke Pink Floyd tribute band ik al gezien heb en welke niet. Maar nooit zag ik een slechte. Als middelmatige muzikant begin je er ook niet snel aan om deze muziek uit te voeren.

Roger Waters zag ik 3 keer met The Dark Side of the Moon, dus daarbij had ik vergelijkingsmateriaal. Al moet je dat eigenlijk niet doen natuurlijk. Toch heb ik op de een of andere manier bij
de eerste tonen van een Tributeband vaak een gevoel van ‘nee. het is het net niet’, maar al snel vergeet ik het P1050805originele geluid en sleept Infloyd mij mee met de geweldige nummers van Dark Side Of The Moon.

Ik was 9 jaar oud toen dit album werd uitgebracht en zodoende is deze muziek er zo’n beetje mijn hele leven. Breathe, Us and Them, het blijven voor mij nummers die mij diep raken. Bij de eerste tonen van The Great Gig In The Sky ben ik altijd weer benieuwd hoe de zangeres het eraf gaat brengen en ik voelde dezelfde afwachtende spanning om mij heen in het volle Bibelot. Zangeres Katinka van der Harst deed het echter uitstekend en een enorm applaus volgde dan ook.

Bij Amused to Death was er voor mij een kippenvel moment bij Perfect Sense wat ik ook weer een uitstekende uitvoering vond. Na een tijdje voelde ik in het publiek de aandacht wat verslappen, waarschijnlijk toch omdat dit album wat minder bekend was bij de gemiddelde Bibelot bezoeker op deze avond.

Als laatste eindigde de band met Wish you were here en Comfortably numb en de band neemt nogmaals onder een enorm applaus afscheid van het publiek na bijna 3 uur gespeeld te hebben. Zanger Marco Bouwmans straalt! En het publiek is blij!

Volgende keer heel Wish you were here?

Leuk artikel? Deel het met anderen:
 • Stefan Den Hartog

  Muzikaal echt heel goed, jammer van sommige bezoekers in het publiek die het praten over de feestdagen leuker vond.
  Zelf ook groot fan van Amused to Death en het was af en toe niet te horen door het geruis achter me. Maar de dingen die ik wel goed hoorde waren echt meer dan goed.

  • https://www.facebook.com/mrsradiohead Henny

   Het geroezemoes was enorm helaas..

   • PieterWolters

    Welkom in Nederland….

 • Noud Uit Helmond

  Zaterdag spelen ze in Helmond wel Wish You Were Here in zijn geheel.

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)