Innovatie door Dordts Live Lab

Door
7 januari 2015
Reacties (0)

De zorg staat in 2015 voor een boel uitdagingen. Geen onbekende, want er wordt veel over gesproken en nog veel meer over geklaagd. Meer zorg met minder geld, decentralisatie, razendsnelle technologische ontwikkelingen. De patiënt centraal stellen is niet (meer) vanzelfsprekend. Het moet anders, maar hoe dan?

Een van de oplossingen wordt gezocht in nog nauwere samenwerkingsverbanden. Ons eigen regioziekenhuis het Albert Schweitzer blijft niet achter, onder andere door samen te werken met het onderwijs. Niet alleen om kansen te bieden voor deze studenten, maar juist ook om kansen te bieden voor de zorg. Silicon Venturing is een broedplaats die studenten van de Hogeschool Rotterdam de mogelijkheid geeft hun startup-droom te realiseren. Het Albert Schweitzer ziekenhuis is daarvoor afgelopen maanden “Live Lab” geweest voor een groep studenten om hun ideeën en businessplannen verder te ontwikkelen. En wat een gave resultaten! Onder andere de inzet van Virtual Reality om pijnbeleving te verminderen, slimme technologie waarbij artsen hun patiënten thuis continu kunnen monitoren en met trots protheses dragen door mogelijkheden te bieden tot personaliseren. Dit alles om de ervaring van de patiënt en de kwaliteit van de zorgverlener te verbeteren.

Wat heeft dit proces het ziekenhuis opgeleverd? Kan in deze samenwerking of andere trajecten het bedrijfsleven of andere partijen (beter) betrokken worden? Is de “Live Lab” methode ook elders in te zetten (in de zorg)? Kortom, hoe kunnen er duurzame relaties gevormd worden voor een ander, vernieuwend zorgsysteem?

Meepraten / meebeleven kan op 9 februari!

@FairOnlyThirza
www.facebook.com\faironly

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Dit is mijn laatste blog…

Geplaatst op 15 juli door

Ik heb m’n zegje gedaan. In december 2011 voor het eerst, en daarna zo’n beetje trouw iedere week voor zo’n ruim 3,5 jaar. Duurzaamheid was mijn hoofdtopic. Van duurzame evenementen, testpanels, energie tot aan eerlijke handel. Daarnaast passeerden Dordtse activiteiten, een kritische noot richting de gemeente en af en toe een persoonlijk verhaal / mening de revue. Regelmatig bagger afgeleverd, af en toe een stukje waarvan ik dacht ‘best goed gedaan’.

Lees verder... Reacties (2)

Een grijs Drechtsteden

Geplaatst op 8 juli door

Nee, deze blog gaat niet over het weer vandaag. Maar over het feit dat Dordt sneller vergrijst en ontgroent vergeleken met andere steden. Een kant die je niet wilt opgaan als stad. Aan de ene kant zie je in vooral cultureel Dordt jongeren opstaan, zie bijvoorbeeld DOOR, Woorden Worden Zinnen, Brandwerk, Do in Dordt, Zomerklanken, Werkplaats Oost, etc. Helaas, een schril contrast met de wat killere zakenkant in de regio.

Lees verder... Reacties (7)