Is het echt Kerst?

Door
25 december 2015
Reacties (1)

Het is weer Kerst. Toch voelt het dit jaar helemaal niet alsof het al Kerst is. Er ligt geen sneeuw, het is niet regenachtig, er is geen ijs, het vriest niet eens. Met je winterjas open is niet raar en op de schaatsbaan zijn ze aan het schaatsen in een t-shirt. Waar de fuck is de kerstsfeer?

Gisteravond zat ik aan een traditioneel kerstavond diner. Ik hoorde de klokken luiden die iedereen oproepen zich richting de kerk te begeven voor de Nachtmis. Nog steeds is er geen Kerst gevoel. Maar ben ik dan de enige die dat niet voelt?

Vandaag, op Eerste Kerstdag, merk je pas dat het Kerst is. Ondanks dat het nog steeds niet heel koud is en je niet hoeft te zeuren omdat je schoenen naar de klote gaan door de sneeuw. Alle winkels zijn dicht. Dat is lang geleden in Dordrecht. Het bracht even een bepaalde nostalgie naar boven; toen Dordrecht nog achterliep op de rest van Nederland en op zondag alle winkels dicht waren. Wat een stilte op de straat. Nu is de enige keer dat je dat nog ziet met Kerstmis.

Het Kerst gevoel is veranderd. Het wordt niet meer bepaald door koud, donkere dagen, ijs en een bevroren neus. Het wordt bepaald door het dicht zijn van de winkels. Merry Christmas Dordrecht. Geniet van deze rustige, stille en bovenal feestelijke dagen.

Leuk artikel? Deel het met anderen:
  • PieterWolters

    Het idee van een Witte Kerst is door Hollywood gecreëerd. Kerst in Nederland is over het algemeen herfstachtig, de winter begint hier pas in januari en soms zelfs later.

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)