Je Suis Booty

Door
14 april 2016
Reacties (1)

Sinds duckface-booty-selfies met een overlay van een Franse vlag op Facebook ben ik mijn morele kompas kwijt. Ik dacht altijd een goed richtingsgevoel te hebben, ik gebruik Google Maps namelijk alleen om adressen in Almere op te zoeken. Dit keer voelde ik me echter oprecht verdwaald. Ik heb me altijd wel een beetje anders gevoeld in deze wereld, maar ik zocht er niet teveel achter.

Gothics, hipsters en vrouwen met een kort pittig kapsel voelen zich namelijk ook anders. Ik hoopte dat er ergens vast wel een groepsbenaming voor mij zou zijn. Ik ben vooralsnog niet verder gekomen dan ‘geadopteerde aliens’. Enige punt is dat ik geen waterhoofd heb en aliens over het algemeen geen geslachtsorgaan schijnen te hebben. Hoe dan ook heb ik me nooit echt compleet afgesloten gevoeld van de wereld. Beetje alsof Brad Pitt en Angelina Jolie mijn adoptieouders zijn, ik weet dat er geen reet van klopt maar ach, in ieder geval accepteren ze me.

Geil en misselijk

Dit keer was het anders. Dit keer kon ik de achtbaan aan gevoelens geen plaats geven. Is dit activisme anno 2016? Weet ze wel waar Frankrijk ligt? Waarom word ik geil en misselijk tegelijk? Teveel vragen, teveel vragen. Ik keek naar de foto en het voelde alsof ik een minuutlang zenuwpezend voor me uit staarde terwijl het wagentje met m’n gedachte zich omhoog sjokte wachtend op de vrije val. Ja? Ja? Ja…? ik ga er iets van vinden? En dan bam… tief ik naar beneden, ga ik door acht loopings, één kurkentrekker en twee haarspeldbochten en het enige wat ik weet is dat het snel ging, m’n spastische darm weer aangewakkerd is en dat ik duizelig ben.

Peace, love en fucking happiness

Ik nam een ibuprofen, ging even schijten (genoeg koffie, floepte er soepel uit, hoefde niet eens te vegen) en nam de proef op de som. Ik wist altijd al dat online activisme iets was voor D66’ers met daddy issues, en ik vatte dat tragedie met seks vaak goed werkt. Daarnaast blijven domme ho’s ook altijd gewoon domme ho’s zoals Cruijff zou zeggen. Je deed me pijn met doodgaan by the way, bedankt voor je compromisloosheid, je bent een eeuwige inspiratie. Maar goed, back on topic. Het uitblijven van sociale controle verbaasde mij. Je verkleden als een balkanhoer op de wallen en dan pray for paris in je caption zetten. Begrijp me niet verkeerd, ik heb geen probleem met beide, ben een uitgesproken fan van balkanhoeren, of hoerig gedrag in het algemeen en vind tevens dat medeleven best hardop geuit mag worden. Maar er zat iets in de combinatie die iets in mij deed knappen. Het stoort me dat ik geen goed antwoord klaar heb maar ik heb me berust in mijn onwetendheid. Misschien gaat activisme en seks ook gewoon samen. Misschien wisten ze het in de 70’s al. Peace, love en fucking happiness man. Laten we neuken en barmhartig zijn. Je suis booty.

Heist schrijft elke donderdag een column op iDordt. Volg hem via Facebook en Instagram.

Leuk artikel? Deel het met anderen:
  • Matthijs Muilwijk

    Ik moest stiekem toch even grinniken… :p

Motherfucker

Geplaatst op 9 juni door
Motherfucker column

Fuck jou. Fuck je dromen en je idealen. Ze bestaan niet en zijn niks waard. Zo. Nu we dat uit de weg hebben kunnen we even normaal gaan doen. Ik weet namelijk niet wanneer egoïstisch, gewelddadig en gehaaid zijn ineens cool is geworden maar mij kan je niet foolen motherfucker. Sinds Netflix zijn je rolmodellen […]

Lees verder... Reacties (1)

De Dag Die Je Wist Dat Zou Komen

Geplaatst op 28 april door
Koningsdag column

Het was weer Koningsdag. Je weet wel ‘de dag die je wist dat zou komen’. Ik kan nog steeds niet wennen aan de naam trouwens. Het is eigenlijk gewoon een kutnaam voor Koninginnedag. Net zoals TUI eigenlijk een kutnaam is voor ArkeFly. Afijn, het doet niks af aan de schoonheid van de dag. 364 dagen per […]

Lees verder... Reacties (0)